Kitérőket tehetünk a Google Térkép útvonalára

2015.10.21. 10:28

Rég várt frissítést jelentette be a Google a térképéhez, és végre képesek leszünk köztes pontokat beszúrni az útvonalunkra. Ez akkor érhető el, ha már látható a navigációs felületen egy mikrofon ikonja. Erre rábökve tudunk benzinkutat, boltot, kávézót, éttermet vagy más hasonló helyeket keresni az útvonalunk mentén. Ha szabadon akarunk keresni köztes címet, akkor a "search more places" gombra kell rányomni. (Még nem érkezett meg a mobilunkra a frissítés, ezért nem tudjuk, mi a gomb magyar felirata.)

Oka van annak, hogy egy mikrofon jelképezi a köztes állomás keresőjét, ezt a funkciót ugyanis hangutasítással is el tudjuk érni. Így sokkal könnyebben és biztonságosabban tudunk menet közben keresni.

Az Android Police megvizsgálta a térképalkalmazás kódját, és ebből kiderült, hogy a kitérő beállítása után 10 másodpercet vár az app, mielőtt beállítaná az új útvonalat. 

Jó úton jár a Google ezzel a frissítéssel, mert a térkép végre úgy működik, ahogyan navigálni szoktunk. Elég gyakori, hogy amikor elindulunk hazafelé, közben meg kell állni bevásárolni, vagy hogy egy találkozó előtt be akarunk dobni egy kávét. Eddig szakaszonként kellett összerakni az útvonalat, minden egyes állomás után új útvonalat tervezve, és ennek az a hátránya, hogy nem látjuk egyben az utazással várható időtartamát.

Lenne még néhány javaslatunk a Google-nek, hogy miként bővítse ki ezt a funkciót. Ahogy azt egy korábbi cikkünkben is kifejtettük, az lenne az ideális, ha a térkép képes lenne szakaszokra bontani a tervezett útvonalat, és kombinálni tudná a közlekedési eszközöket. Sokan ingáznak úgy a nagyvárosokban, hogy először egy ingyenes parkolót akarnak találni, ahová autóval kell elnavigálnia az appnak, és utána kell tömegközlekedési lehetőségeket kínálni a célig.  • Hírek
  • Bankszámla