Lenyűgöző tudású ez a magyar 3D tervező app

2015.12.22. 17:04

Hamarosan megjelenik az iPad Pro tablet képességeit kihasználó Shapr3D tervezőszoftver, és néhány tollvonással lehet majd tárgyakat 3D-ben modellezni. Hatalmas irántuk az érdeklődés, a videójukat több ezren lájkolták.

Az appot Csanády István,  Jäger Tamás és  Beregszászi Attila fejleszti főállásban, és igazi nagyágyúkat igazoltak le a csapatukba. Beszállt hozzájuk tanácsadóként Lakatos Dávid (ő szerepelt az amerikai startup-túrás videóinkban, és a Sold nevű startupját azóta eladta a Dropboxnak) , befektetőként pedig Weiszbart Zsolt csapata szállt be  a White-Summers Cofounder program keretében.  

Az Indexen már márciusban bemutattuk az app kezdetleges változatát, és akkor még az volt a terv, hogy a Shapr3D bármilyen iPaden futtatható lesz. A fejlesztőcsapat végül úgy döntött, hogy érdemes inkább a nagy kijelzős, tollal is vezérelhető iPad Pro tabletre és a profi felhasználókra fókuszálni.

Brutáljó feedbackeket kaptunk az első teszteken

- írta nekünk Csanády, hozzátéve, hogy a Facebookon megosztott videót több mint negyedmillióan látták.

A Shapr3D abban különbözik a hagyományos CAD szoftverektől, hogy az első pixeltől az utolsó bitig az tollal és ujjal történő interakciókra van kihegyezve. Az appban csak a toll használatával, egyetlen gomb megnyomása nélkül lehet komplex dolgokat lemodellezni, miközben profi eszközök is a felhasználó rendelkezésére állnak (loft, sweep, boolean műveletek, forgástestek). A Shapr3D várhatóan 2016 elején jelenik meg, és a formatervezők, gépészek és más profi CAD-júzerek tartoznak a célcsoportba.