Vízálló csúcsmobilokról pletykálnak

2016.01.05. 20:44

Bár még messze az Apple legújabb telefonjainak bemutatója, elég messze vagyunk már attól a korábbi bemutatótól, hogy a rajongók pletykákra éhezzenek. A Samsung esetében pedig arról van szó, hogy néhány héten belül fogják nyilvánosságra hozni a legújabb csúcsmobilokat.

Az Apple-pletykák most is egy kínai nyelvű blogtól jönnek. Legfontosabb állításuk, hogy nagyobb akkumulátort kapnak, mint a korábbi modellek. Az iPhone 6s és 6s Plus ugye 1725 mAh-es, illetve 2750 mAh-es akkumulátort kapott. Ez nő majd meg 3100 mAh-esre.

Persze ez nem jelenti azt, hogy tovább fogja bírni az iPhone egy töltéssel, mert az akkumulátor nagysága ugye csak egy tényező ebben az egyenletben. Még az is elképzelhető, hogy a megnövekedett, energiaéhesebb hardvert fogja kiszolgálni.

A másik iPhone-t érintő pletyka, hogy az új modellek vízállóak lesznek. Emiatt mondjuk senki nem fogja lecserélni meglévő telefonját. A megnövekedett tárhelyért már inkább, állítólag lesz olyan iPhone is, amelynek 256 gigabájtos lesz a belső tárhelye. Ha azt nézzük, hogy még most is kapni olyan iPhone-t amelynek csak 16 gigabájtos a tárhelye, elég nagy előrelépés ez.

A Samsung új csúcstelefonjainál is a vízállóságról szólnak a pletykák, a Galaxy S7 és S7 Edge-ben ráadásul végre microSlot is lesz, amellyel bővíthető a meglévő tárhely. Legalább a fotókat el lehet menteni a microSD-kártyára.

Dizájnban állítólag nem lépnek nagyot, az új mobilok olyanok lesznek, mint az S6-os széria darabjai. A méret sem változik az S7-nél, marad az 5,1 hüvelykes kijelző a kicsinél, de az S7 Edge 5,7 hüvelykeset kaphat. Mindkét mobilnak jókora akkumulátora lesz, az S7-nek 2550 helyett 3000 mAh-es, az S7 Edge-nek 2600 helyett 3600 mAh-es.

A hírek szerint a Samsung még a barcelonai mobilkongresszus előtt szeretné bemutatni a mobilokat, vagyis valamikor februárban.