Online tévészolgáltatást indít az Externet

2016.01.18. 15:52

Bárhol és bármilyen eszközön nézhető online tévészolgáltatást indított az Externet, tehát már nem a nagy szolgáltatók kiváltsága, hogy ilyen modern formában tudják szórakoztatni az ügyfeleket.  

Most a vezetékes IPTV-re előfizető ügyfelek kapják meg ingyen a mobilos használatot lehetővé tevő Everwhere funkciót, de ezt heteken belül önálló szolgáltatásként is elérhetővé kívánják tenni.

A mobilos tévéstream iOS-en és Androidon vehető igénybe, és az app egy kissé fapados ahhoz képest, amit például a Telekom ad a TV Go nevű hasonló szolgáltatásához. Van műsorújság, de azt nem látjuk, hogy az ott látható műsorok hányadik percében járunk éppen. Ez hasznos információ, hiszen

senki sem akarja megnézni egy két óra hosszú mozifilm utolsó tíz percét.

Ilyen szempontból miközben nézünk egy műsort, nem kapunk információt arról, hogy milyen adás megy éppen, ezt csak a különálló műsorújságban tudjuk megnézni. Ha tévézés közben megérintjük a kijelzőt, akkor a csatornaválasztó jelenik meg.

Az Externet szolgáltatásának is megvan a maga előnye.

Elképesztően gyorsan elindítja a műsort, akár 4G hálózaton, akár wifin csatlakozunk.

A mobilneten azonban óvatosnak kell lenni, mert a tévézés rendkívül gyorsan elfogyasztja az adatkeretet! Az online tévézéshez minden IPTV-előfizető két azonosítót kap, tehát egyszerre két eszközön lehet fogni az adást.

A csatornakínálat bőségesnek mondható: az alapcsomagban 13 csatorna van 1390 forintért, a Maxiban 37 csatorna 3390 forintért, a Családiban 62 csatorna 4490 forintért. Ezek közül néhány most csak a vezetékes tévé set top boxán keresztül fogható. Ilyen például a Digi Sport 1 és 2, az Eurosport 1 és 2, a Digi Life, a Universal és a helyi tévék adása. A Externet nem kér hűséget az előfizetőktől, rugalmasan lehet váltani a csomagok között.   • Tippek
  • Hírek