Ez a brutális csip odaver a számítógépnek

2016.01.25. 14:07

A pár hét múlva kezdődő barcelonai mobilkongresszuson a legmenőbb okostelefonokban a Qualcomm Snapdragon 820 csip lesz a sztár. Az alapoktól teljesen újratervezett csip nagy teljesítményt, megnövekedett üzemidőt és kiváló minőségű hálózati kapcsolódást ígér, de erre mi csak álmosan legyintünk, mert ez semmi ahhoz képest, hogy mit pletykálnak az utódjáról.

qualcomm-snapdragon-820
A jövő év elején megjelenő Snapdragon 830 lehet a legerősebb szög a hagyományos számítógépek koporsójában.

A kiszivárgott hírek szerint a Snapdragon 830 csip mellé akár 8 GB RAM-ot is beépíthetnek. Ez kétszer több memória, mint amennyi egy átlagos laptopban megtalálható. Ha a mobilgyártók ezt ki merik használni, és megfelelő extrákkal kombinálják (például pöpecül működő, vezeték nélküli kijelzőkkel), akkor a mobiltelefon mindenre jó eszközzé válhat.

Az új csipet már a Samsung 10 nanométeres eljárásával fogják legyártani, és 2017 elején jelenhet meg a készülékekben. A Samsung már arra is felkészült, hogy elegendő RAM-ot tudjon gyártani a mobilokhoz. Már elkezdődött azoknak a csipeknek a gyártása, amelyekkel 6 GB-ra tornászható fel a RAM mennyisége, és az év második felében el fogja érni a 8 GB-os határt.