Napi Apple-pletyka: jön az iPhone Pro

2016.03.01. 09:31

Bár az új iPhone-ok bejelentése csak ősszel várható, szokás szerint már most számos pletyka kering róla. Arról már korábban keringtek hírek, hogy az Apple egyszerre két iPhone 7 Plus verzión is dolgozik, most pedig egy kínai oldal szerint a dupla kamerás változat az iPhone Pro nevet kaphatja.

Mint mindig, az iPhone-os pletykákat ezúttal is érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen az ilyesmi nagyobbik részéből általában nem lesz semmi. Ettől függetlenül a távol-keleti források közel szoktak lenni a tűzhöz, hiszen nem az Apple szigorúan őrzött titkaiba kell bepillanatniuk, hanem a kínai beszállítók, alkatrészgyártók és összeszerelő partnerek könnyebben megszerezhető információiból dolgozhatnak. A MyDrivers kínai weboldal szerint mindenesetre a szokásos 7 és 7 Plus mellett készülő harmadik modell a megkülönböztetés miatt kapná a Pro nevet, mert a másik kettő változattal ellentétben ez kétkamerás fotórendszert kapna.

A változás azért lenne szokatlan, mert az Apple már hosszú évek óta ugyanazt a felállást követi az új iPhone-ok különböző változataival, ezt némileg felborítaná az első kettővel egyszerre érkező harmadik modell. Ugyanakkor iPad Pro se létezett tavaly novemberig, másrészt a dupla kamerás modell annyiban logikus lépés lenne, hogy ez lehet a mobilos fényképezés jövője a jobb optikai zoom és a gyenge fényviszonyok között is jobb minőségű képek miatt, amiket lehetővé tesz.