Egyszerű linkektől fagynak le az appok iPhone-on

2016.03.29. 13:15

Sokan panaszkodnak mostanában arra, hogy az iOS-en összeomlanak a programok, amikor ráböknek egy linkre. Az Apple is elismerte a problémát, már dolgozik a javításon, és egyelőre annyit lehet tenni, hogy újratelepítjük a hibásan működő appokat, és reménykedünk a változásban.

A probléma okára a 9to5Mac is rájött, a Bookings.com szállásfoglaló app vizsgálata alapján. Ebben az egyik segédfájl, amely az iOS 9-ben bevezetett univerzális linkeket kezeli, túlméretezett, több megabájt méretű volt. Emiatt omlott össze az adatok feldolgozását végző háttérfolyamat. A fájlt lecserélték egy pár kilobájtos verzióra, és így az app új verziója már jól fut.

Ugyanez lehet a helyzet más appok esetében is, de még nem tudni, hogy mennyit érint a hiba, és hogy ezek közül mennyit frissítettek. Az Apple sem árulta el, hogy mikor ad ki frissítést az iOS-hez, hogy a háttérfolyamat ne omoljon össze a terheléstől, hanem küzdjön meg a problémával. A mobilgyártó állítólag továbbképzést is tart a legfontosabb partnereinek, hogy elkerüljék ezt a hibát.