Vodafone: nincs roaming az új tarifákkal

2016.04.01. 11:14

Nem április tréfa, hanem a valóság, hogy a Vodafone mindegyik számlás előfizetőnek roamingdíjmentes tarifákat kínál. Ez azt jelenti, hogy a legegyszerűbb, havi 3000 forintos díjcsomagok előfizetőitől egészen a fullextrás csomagok havi 15000 forintot fizető ügyfelekig mindenki a hazai perc- sms- és adatkeret terhére telefonálhat az Európai Unió területén. 

Nagy előrelépés, hogy nemcsak a havi tízezreket fizető ügyfelek élhetnek az ingyenes roaming lehetőségével, és a Vodafone ezt az ajánlatot megdobta még egy kis extrával, az adatcsomagok keretét is növelte. A Vodafone azt reméli, hogy pusztán az adatmennyiség növekedése tarifaváltásra ösztönzi majd az ügyfeleket. 

 Tarifacsomag Havidíj (forint) EU Roaming  Adat  Percek  Vodafone Family kedvezmény (forint)
GO EU  2990  van 200 MB   100  -
GO+ EU  5990   van 1 GB  Hálózaton belül korlátlan, hálózaton kívül 150 perc   1000
Red Basic EU+   9990   van 1 GB   Korlátlan  2000
Red Medium EU+  11990 van   3 GB    Korlátlan  2000
Red Extra EU+ 14990    van  5 GB (osztható) Korlátlan + 50 perc nemzetközi hívás 2000

Akinek most normál GO csomagja van, körülbelül havi háromszáz forint pluszért válthat az uniós romaingmentes változatra, míg a GO+ esetében körülbelül havi ezer forint a különbség. A Red csomagok ára változatlan. A családok is extra perceket kapnak: a KID csomagra előfizető gyermekek havi 60 percet ingyen beszélhetnek külföldről a szintén Vodafone Family csomagban tag szüleikkel. A KID csomagot használó gyermekek egyébként akkor is tudnak hívás indítani a szüleik felé, ha az egyenlegükre egyetlen forint sincs feltöltve.

Az új tarifákkal a Vodafone gyakorlatilag egy évvel előre hozta az Európai Unióban 2017-től kötelező roamingmentességet. Az viszont lényeges különbség, hogy a EU-s roamingmentesség csak egy korlátozott perc-, sms- és adatmennyiséget tartalmazó "fair használatra" érvényes, ezen felül a szolgáltatóknak joguk lesz extra díjakat kérni.

A Vodafone azt látja a Red csomagok alapján, hogy erre a szolgáltatásra nagy igény van, az ilyen tarifát használók körében háromszorosára nőtt a külföldi beszélgetésre szánt percek mennyisége. Nagy érdeklődés mutatkozik a határok mentén is, hiszen nem kell állandóan azt figyelni, hogy mikor lép át a mobil a külföldi szolgáltató hálózatára, valamint a munka miatt ingázók is kényelmesen használhatják a telefonjukat a határ mindkét oldalán.      • Tippek
  • Hírek