Olcsó androidos mobilokat tervez a Blackberry

2016.04.11. 09:36

John Chen, a Blackberry vezérigazgatója az Egyesült Arab Emírségekbeli The Nationalnek beszélt a cég rövid távú mobilos terveiről: nem adják még fel az Androidot és úgy általában a mobilgyártást, tesznek egy utolsó próbát két középkategóriás androidos készülékkel.

A Blackberry tavaly mártózott meg először az androidos piacon, de a Priv nevű modellt nem lehet éppen sikersztorinak nevezni, az eladások a legutóbbi negyedévben 600 ezerre estek. Chen szerint az volt a gond, hogy túl jó készülékkel debütáltak, és a 700 dolláros árat vonakodtak kifizetni még az üzleti ügyfelek is. A cégvezér nem a legnyersebb stílusú vezetőként ismert, a Priv bukásra ítélt üzleti stratégiája szerinte

talán nem volt olyan bölcs, mint amilyennek lennie kellett volna.

A tervek szerint még idén érkezik mindkét új eszköz, az egyik a cég védjegyének számító fizikai billentyűzettel, a másik csak érintőkijelzővel. Az árról konkrétan nem volt szó, de Chen arról beszélt, az üzleti ügyfelek szívesebben láttak volna egy 400 dollár körüli készüléket a Priv helyett, úgyhogy valószínűleg ilyen magasságban lövik majd be az új modellek árát.

Korábban keringtek már hírek két új Blackberry mobilról, akkor Blackberry Hamburg és Blackberry Rome néven emlegették őket, és állítólag két olyan hardveres funkciót is kapnak, amelyekkel a cég korábbi telefonjai nem rendelkeztek. Ezek közül az egyik szinte biztosan az ujjlenyomat-olvasó lesz.

Az új stratégiának nagy a tétje: Chen az interjúban arról beszélt, hogy nagyon szereti a cége mobilos részlegét, de ha nem tudja végre sikeressé tenni, akkor valami olyasmire kell majd összpontosítani, amiből pénzt is tudnak termelni.  • Hírek
  • Bankszámla