Alig csordogál a térerő a Kossuth téren

2016.10.19. 06:14

Rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint mobilinternet-lefedettség Budapesten a Kossuth téren, a szolgáltatók még keresik a megoldást a problémára - írja szerdai Magyar Nemzet.

A napilap szerint a problémát az okozza, hogy a szolgáltató társaságoknak le kellett szerelniük a bontásra ítélt Magyar Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) székházának tetejéről a bázisállomásokat.

A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a szolgáltatókat is; a Telekom  tájékoztatása szerint ők a környező állomásokra terelték a forgalmat, de ez sem tökéletes megoldás. A Telenor szolgáltatása csak november-december végére állhat helyre, mert az új állomások telepítése, engedélyeztetése időigényes. A napilap a Vodafone-tól nem kapott választ. Egyik társaság sem tervezi, hogy a rosszabb minőségű szolgáltatás miatt kárpótolja az ügyfeleit.

Frissítés: A Vodafone közölte, hogy a Kossuth téren és a környékén igen nehéz megfelelő helyszínt találni új bázisállomásnak, az engedélyeztetés és a telepítés hosszú időt vesz igénybe. Most a közeli bázisállomásokra terelik át a forgalmat, a végleges megoldást a várhatóan november közepére elkészülő új bázisállomás jelenti.  • Tippek
  • Bankszámla