Kiszivárgott egy új Samsung-telefon

2016.10.27. 14:37

Képek és egy videó is kiszivárgott a Samsung egyik népszerű középkategóriás telefonjának, az A5-nek a 2017-es kiadásáról. Az Android Authority és az @OnLeaks által megszerzett anyag még nem magáról a mobilról készült, hanem számítógépes grafika, de a készülék dizájnja és külső tulajdonságai már jól látszanak rajta.

Az Android Authority a képek alapján arra következtet, hogy a Samsung folytatja az idei A5-tel elkezdett gyakorlatát, és a középkategóriás telefonjainak az előző évi csúcskategóriától örökölt dizájnt ad. Ennek megfelelően a 2017-es A5 leginkább az idei S7-hez hasonlít – meg az iPhone 7-hez, bár ezt már nem az Android Authority mondja, hanem mi.

A lapnak szivárogtató forrás szerint a mobil 5,2 hüvelykes kijelzőt fog kapni, és 145x71 x7,8 milliméteres lesz, vagyis nagyjából ugyanakkora, mint az idei modell. A különbség annyi, hogy kicsit vastagabb lesz, ami arra is utalhat, hogy nagyobb akkut kap.

A képekből az is kiderül, hogy a telefon oldalára kerül a hangszóró, és hogy a kamerája egy szintben lesz a hátlappal, tehát nem fog billegni az asztalon. További változás, bár nem meglepő fejlemény, hogy USB-C-re cseréli a Samsung a csatlakozót. A ház a képek és a videó alapján fémből és üvegből lehet majd.

Az már korábban kiszivárgott a mobilról, hogy valószínűleg 3 GM RAM-mal és egy nyolcmagos Exynos 7880 processzorral fogják ellátni.