A Samsung nem adja fel, jöhet a Note 8

2017.01.03. 14:33

Bár sokáig úgy tűnt, a Samsung a spontán kigyulladó és felrobbanó Galaxy Note 7-esek botránya után elássa, vagy legalábbis egy évre pihenteti az egész Note márkanevet, a legfrissebb koreai hírek szerint mégsem adja fel a cég a termékvonalat. Iparági források szerint idén ősszel jön az utód, a Galaxy Note 8, ami megpróbál túllépni az előd rossz hírén. A péklapát méretű, a telefonok és a tabletek között elhelyezkedő készülékek piacát a Samsung hozta létre és futtatta fel éppen a Note-sorozattal. A kategória szépen növekedett, míg a botrány be nem ütött, és a koreaiak azt remélik, az utód eladásait nem fogja nagyban befolyásolni a kínos tavalyi ügy, és az egész 7-es sorozat visszavonása.

A pletykák szerint a Note 8 4K-s kijelzőt kap, míg a Galaxy S8 megmarad a QHD, vagyis 2560*1440-as felbontásnál. A leginkább tévéknél használt felbontás a VR-megjelenítést fogja többek között segíteni, a hírek szerint erre különösen nagy figyelmet fordítanak mostanában a Samsungnál. A cég VR-szemüvege a Gear VR 5 millió példányban kelt el eddig, ezzel a legelterjedtebb VR-es megoldásnak számít. Ráadásul jóval olcsóbb is, mint a konkurencia - igaz, nagyobb tudású - modelljei. A Samsung idei felhozatalában a másik erős pontnak a Bixby nevű digitális asszisztens látszik, ami nagyjából olyan lesz, mint az Apple-féle Siri, de az ígéretek szerint persze sokkal fejlettebb és okosabb.

Tavaly a Note 7 nyár végén jelent meg, a nyolcas modellt a pletykák szerint kicsit később, szeptemberben tervezi piacra dobni a Samsung. A másik zászlóshajó, a Galaxy S8 a szokásos menetrendnek megfelelően, áprilisban érkezhet.

15%
5999 Ft
5100 Ft
20%
7990 Ft
6392 Ft