1000 dollár fölé mehet az új iPhone-modell ára

2017.02.10. 10:12

Az egyik legmegbízhatóbb elemző szerint három új Iphone-modellt dob piacra idén az Apple. A KGI Securities szerint az iPhone 7 két új változata mellett a teljesen új dizájnt hozó iPhone 8 (vagy IPhone X) is 2017-ben jelenik meg.

A korábban számtalanszor elég jól tippelő cég, pontosabban a téma náluk dolgozó szakértője, Ming-Csi Kuo szerint valószínű, hogy mindhárom modell megkapja a vezetékmentes töltést, és mivel ez a töltési módszer a szokásosnál több extra hőt termel, mindhárom készülékbe új, grafit alapú szigetelőréteget tesznek, hogy védjék a 3D Touch érzékelőjét.

A grafitréteget az is indokolja, hogy a hírek szerint az Apple visszatér a korábbi, sok üvegfelületet használó tokhoz, mint amilyen az iphone 4 és 5 modelleknél volt. Az üveg viszont sokkal rosszabb hőeloszlást hoz, mint a két legutóbbi generációban használt alumínium, ezért szükség lesz extra védelemre.

Ezek a változtatások azonban egyben azt is eredményezhetik, hogy a csúcsmodell akár ezer dollárba, vagyis bőven 300 ezer forintnál többe kerül majd a boltokban. Az elemző szerint csak a 3D Touch új alkalmazása 30-35 százalékot dob a költségeken.  • Tippek
  • Árfolyam