Visszatérhet a Nokia 3310

2017.02.14. 10:51

Nagy nap lesz a Nokia életében február 26., mert aznap mutatják be Barcelonában az első új csúcsmobiljukat, amióta a finn mobilipari óriás tönkretette és eladta a telefonbizniszét a Microsoftnak. A világhírű márnakév újraélesztését már egy új cég, a szintén finn HMD Global végzi el, és állítólag az androidos mobilok mellett egy igazi klasszikust is visszahoz a sírból:

phones 1463669544
a Nokia 3310 újra a boltokba kerülhet.

 

Androiddal jönnek a Windows Phone helyett

A csúcskategóriás Nokia P1 modellről annyi szivárgott ki, hogy fémkeret veszi körül, 22 megapixeles kamerája lesz Carl Zeiss lencsékkel, usb type-c port és jackdugó kerül rá, és valószínűleg egy ujjlenyomat-olvasó, mint minden más csúcsmobilban.

Az NDTV szerint Android 7.0 operációs rendszer fut rajta 6 GB RAM-mal, full hd vagy QHD felbontású lesz az 5,3 colos kijelzője. A pletykák szerint Snapdragon 835 -ös csipet kap, de ennek ellentmond az a korábbi hír, hogy ez a rendszercsipet elsőként a Samsung mutatja be a Galaxy S8-ban.

Lesznek átlagos modellek is, mint a Nokia 3 és Nokia 5, és az utóbbiról azt pletykálják, hogy 5,2 colos HD kijelzőt kap, 12 megapixeles kamerát, és csupán 2 GB RAM-ot. Viszont mindezt kétszáz eurós áron nyújtja, amivel az alsó kategória csúcsára pozicionálják a Nokia 5-öst.

Persze a Nokia 3310 az legizgalmasabb mind közül, ez állítólag 60 euróba kerül majd. Néhol azt írják, hogy pontosan ugyanolyan lesz, mint az eredeti modell, amelyet 2000-ben dobtak piacra, és 126 milliót adtak el belőle világszerte. Ez valószínűleg nem így lesz, mert csúfos kudarcra van ítélve minden olyan mobil, amely nem nem tud kapcsolódni a mai 3G és 4G hálózatokra.

Fölösleges lenne elővenni a régi gyártósorokat, főleg hogy a beszállítók sincsenek felkészülve a régi alkatrészek előállítására. Egy ekkora készülékházba a másfél évtizeddel ezelőttieknél sokkal jobb akkukat, kijelzőket és hálózati megoldásokat be tudnak építeni, és nem kell lemondani a mobil legendás törhetetlenségéről sem.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!