Így vettem 1 GB mobilnetet 116 forintért

2017.03.21. 05:45

A mobilszolgáltatóknál másként van beárazva az adatforgalom a mobiltelefonban használt csomagoknál, és a laptopban vagy tabletben használandó előfizetéseknél. A Telenornál is kétféle extra adatjegyet találunk, de ismét kiderült, hogy flottásként ezek is máshogyan működnek.

El is küldtem a mobilcég sajtóosztályára az alábbi kérdést:

Gond, hogy már kétszer is a laptopokhoz való extra 4 GB-s adatjegyet rendeltem meg az okostelefonomra, pedig vannak kimondottan mobilra szánt csomagok is?

Hülyeség lett volna nem a laptopos opciót választani, hiszen így plusz 1 GB jutott kemény 116 Ft-ért. Hogy miként lehetséges ez? Ezt írta a Telenor sajtóosztálya: 

A két adatjegy-típus alapvetően két különböző típusú szolgáltatáshoz vehető igénybe. Az egyik típus, amibe az általad említett 4 GB-os adatjegy is tartozik, a kizárólag adatforgalomra használható csomagjainkhoz (mint pl. a My Hipernet Home) ad extra adatkeretet. A másik (kiegészítő adatkeret mobilhoz) pedig csak mobil előfizetésekhez, mint például a  Telenor Blue-tarifacsomagok.

Magyarán a Telenornak  a flottások esetében szinte semmit sem kér azért a plusz 1 GB adatforgalomért, és a bő 20 százalékkal alacsonyabb forint/GB-os tarifával is tökéletesen elégedett.