Csúszhat az iPhone 8 bemutatása

2017.04.06. 12:09

Piaci információk szerint az Apple gyártási nehézségek miatt kénytelen lehet a szokásos szeptemberi helyett későbbre halasztani a legújabb csúcsmobilja, az iPhone 8 bejelentését – írja a DigiTimes a kínai Economic Daily News nyomán.

Az Apple korábbi hírek szerint háromféle modellt fog bemutatni, ebből kettő a menetrend szerint érkező, felturbózott 7-es modellek S-es változata lesz, a harmadik viszont maga az iPhone 8, az iPhone tízéves szülinapját ünneplő cég ünnepi prémium modellje. Ez utóbbi a nagy rivális Samsung által gyártott OLED-kijelzővel fog érkezni, könnyen lehet, hogy a dél-koreaiak Edge-modelljeihez hasonlóan oldalt lefolyó hajlított üveggel, bár erről már megoszlanak a vélemények. Jöhet a vezeték nélküli töltés is, illetve valamiféle új biometrikus azonosító szenzor, leginkább íriszszkenner, és a mobil nagy valószínűséggel víz- és porálló lesz.

A csúszást a hajlított OLED-kijelző laminálásával és egy új 3d érzékelőrendszer beépítésével kapcsolatos technikai kihívások okozhatják.A lap szerint a nagy újításokat ígérő iPhone 8-re lehet, hogy októberig, vagy akár novemberig is várni kell.

Ez első hallásra lényegtelen csúszásnak tűnhet, de pénzügyi szempontból okozhat kellemetlenséget az Apple-nek, mert ha a szokásosnál később kezdene befolyni a bevétel az új modellből, az rossz hatással lenne a cég eredményeinek éves összehasonlításában. Ez a hatás azzal lenne csillapítható, ha az Apple a két S-es modell menetrend szerinti szeptemberi bejelentésekor már elkezdené felvenni az előrendeléseket az iPhone 8-ra is.

A Motley Fool elemzője szerint az is félő az Apple szempontjából, hogy ha késik az új modell, nem biztos, hogy mindenki megvárja, aki új csúcstelefont akar venni, bár éppen az Apple esetében azért a márkahűség elég erősnek tűnik ennek a negatív hatásnak a kibekkeléséhez.