Engedélyezhetik az okostelefonok használatát az olasz iskolákban

2017.09.14. 11:46

Engedélyezhetik az okostelefonok használatát az iskolai órákon Olaszországban: az oktatási miniszter javaslatára péntektől két szakértői munkacsoport dolgozza ki a tiltást felváltó új szabályok tervezetét – írja az MTI.

Nem lehet elválasztani az iskola világát a fiatalok világától

– mondta Valeria Fedeli miniszter, aki szerint az okostelefonok tudatos használata a tanárok és a szülők felügyelete mellett megkönnyítheti a tanítást.

Fedeli javaslata heves vitákat váltott ki. A Codacons olasz környezet- és fogyasztóvédő egyesület teljes tébolynak nevezte a tervet. "A cigaretta és az alkohol is része a fiatalok világának, akkor meg kellene engedni, hogy tanítás alatt cigarettázzanak és igyanak?" – kérdezte Carlo Renzi, a Codacons elnöke. Egyes pszichológusok arra hívták fel a figyelmet, hogy a diákok folyamatos online jelenléte veszélyes, mert erősen rontja a koncentrációs képességüket.
   
Enrico Letta volt miniszterelnök is egyetért azzal, hogy a technológiát nem lehet kizárni az iskolákból, a haladással számolni kell. A munkacsoportoknak 45 napja lesz, hogy világos útmutatást dolgozzon ki az iskoláknak.