Időben leszállít a buszról a Google Térkép

2017.12.11. 10:19

Ismeretlen útvonalakon retteghetünk attól, hogy elfelejtünk leszállni, és pont ezt a terhet veszi le a vállunkról a Google Térkép hamarosan megjelenő frissítése. A közösségi közlekedésben ugyanúgy valós idejű értesítéseket kapunk majd, mint amikor a kormánykereket tekergetjük. 

Az újfajta navigálás is azzal kezdődik, hogy beírjuk a célunkat, és kiválasztjuk a nekünk szimpatikus útvonalat. A frissítése megjelenése után azonban lesz a kijelző alján egy "start" gomb, ezzel kell aktiválni a valós idejű értesítéseket - írja a TechCrunch.

Az értesítések a lezárt kijelzőn is megjelennek, hogy ne kelljen folyamatosan a navigációs appot bámulni. Ez érthető is, buszozás közben nincs előttünk egy műszerfal, mint az autóban, ahová fixen odarögzíthetnénk a telefonunkat, így valódi segítséget jelent a lezárt kijelzőről egy pillanat alatt leolvasható információ.

Annyit tud a TechCrunch, hogy a Google már szélesebb körben teszteli a funkciót. A gyalogos navigációval kapcsolatos eddigi tapasztalatunk azt mutatja, hogy 100 százalékban nem érdemes a Térképre bízni megunkat, mert ha a házat közt nem elég jó a GPS jele, könnyen elvéthetjük a megállót.

A Google fokozatosan aktiválja az újítást a felhasználóknál. Hozzánk még nem érkezett meg ez a frissítés, ezért minden kijelzőmentést és beszámolót örömmel veszünk az első tapasztalatokról - itt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?