Időben leszállít a buszról a Google Térkép

2017.12.11. 10:19

Ismeretlen útvonalakon retteghetünk attól, hogy elfelejtünk leszállni, és pont ezt a terhet veszi le a vállunkról a Google Térkép hamarosan megjelenő frissítése. A közösségi közlekedésben ugyanúgy valós idejű értesítéseket kapunk majd, mint amikor a kormánykereket tekergetjük. 

Az újfajta navigálás is azzal kezdődik, hogy beírjuk a célunkat, és kiválasztjuk a nekünk szimpatikus útvonalat. A frissítése megjelenése után azonban lesz a kijelző alján egy "start" gomb, ezzel kell aktiválni a valós idejű értesítéseket - írja a TechCrunch.

Az értesítések a lezárt kijelzőn is megjelennek, hogy ne kelljen folyamatosan a navigációs appot bámulni. Ez érthető is, buszozás közben nincs előttünk egy műszerfal, mint az autóban, ahová fixen odarögzíthetnénk a telefonunkat, így valódi segítséget jelent a lezárt kijelzőről egy pillanat alatt leolvasható információ.

Annyit tud a TechCrunch, hogy a Google már szélesebb körben teszteli a funkciót. A gyalogos navigációval kapcsolatos eddigi tapasztalatunk azt mutatja, hogy 100 százalékban nem érdemes a Térképre bízni megunkat, mert ha a házat közt nem elég jó a GPS jele, könnyen elvéthetjük a megállót.

A Google fokozatosan aktiválja az újítást a felhasználóknál. Hozzánk még nem érkezett meg ez a frissítés, ezért minden kijelzőmentést és beszámolót örömmel veszünk az első tapasztalatokról - itt.