Az Apple kinyírhatja az iPhone X-et

2018.01.22. 09:42

Az Apple-ügyekben hagyományosan jól értesültnek tűnő és pontos előrejelzéseket adó Ming-cse Kuo, a KGI Securities elemzője szerint ha rövid időn belül nem nő meg a kereslet a cég csúcsmobilja, az iPhone X iránt, nyáron be is szüntethetik a gyártását – írja az AppleInsider.

Az iPhone X-ből 2018 első negyedévében 18 millió darabot adhat el a cég az elemzés szerint. Kuo a beszállítói láncon alapuló korábbi elemzésekkel szemben viszont azt állítja, hogy a kulcspiacnak számító Kínában nem lett igazán népszerű a csúcsmodell , méghozzá egy dizájnbeli döntés miatt: a kijelző tetejének közepén húzódó fekete csíkot, ahol a szenzorok találhatók, már sokan kritizálták amiatt, hogy olyan, mintha kitakarna egy darabot a kijelzőből, ezzel csökkentve a hasznos területét.

Az elemzés szerint várhatóan a tavalyihoz hasonlóan idén ősszel is három új iPhone-modell érkezik majd, de az alacsony kereslet miatt az iPhone X már idén nyáron elérheti az életciklusa végét, vagyis magyarul nem gyártanak belőle többet, ahelyett, hogy az új modellek melletti alacsonyabb árú opcióként továbbra is megtartanák a kínálatban.

EZ LENNE AZ ELSŐ ALKALOM, HOGY AZ APPLE ILYEN GYORSAN BESZÁNTJA AZ ELŐZŐ ÉVI IPHONE-MODELLT.

Kuo szerint az a legvalószínűbb, hogy az iPhone X-ben bemutatkozott technológiák egy új iPhone X Plus modellben élnek tovább, de ebben már máshogy oldják meg a szenzorok elhelyezkedését.

Az elemzés egyébként relatíve kicsi, maximum 5 százalékos növekedést vár a cégtől az első félévre, amit az őszi bemutatók dobhatnak majd meg, 10 százalékra tornászva fel az éves adatot.