Megérkezett a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó

2018.01.25. 11:26

Évek óta arra vártunk, hogy a telefonokon ne foglaljon el extra helyet az ujjlenyomat-olvasó. Mindenki arra számított, hogy a Samsung vagy az Apple mutat be ilyet elsőként, hiszen ezek a cégek a legnépszerűbbek a nyugati piacokon, ám a kutatás-fejlesztésben világelső helyre törekvő Kína pofátlanul megelőzte a riválisait.

A OnePlus (és az Oppo) mögött is álló társaság egy Vivo márkanéven forgalmazott készülékén mutatta be az új biometrikus megoldást – írja a Verge. Az alábbi videójukon látható, hogy egész gyorsan fel lehet oldani a kijelzőzárat, ha a jelölt helyre tesszük az ujjunkat. A kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelő technológia fejlesztésében egy amerikai cég, a laptopok tapipadjait gyártó Synaptics is részt vett.

A Vivo X20 Plus UD a különleges leolvasón túl egészen hétköznapi telefon. Kijelzője 6,43 colos, ami Ázsiában ma már nem számít kirívóan nagynak, és ehhez 2016×1080 pixeles felbontás társul. Processzora Qualcomm Snapdragon 660, aksija 3905 mAh-s, és egyébként csak Kínában kapható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?