Májusban jöhet a picike iPhone SE2

2018.04.23. 09:14

Az olcsó és kis méretű iPhone SE2-vel kapcsolatos pletykákból arra következtetnek a jól értesültek, hogy valamikor május eleje és a júniusi WWDC konferencia közötti időszakban piacra kerül ez az új modell.

Néhány dolog változatlan, például a kijelző szerény 4 colos mérete, és hogy a készülék a 2012-es iPhone 5 mára kissé elavult formaterveit tartja életben. A kialakításban annyi lesz a különbség, hogy a hátlap állítólag üvegből lesz, ugyanis ez teszi lehetővé a vezeték nélküli töltők használatát.

A különböző pletykaforrások abban viszont még nem értenek egyet, hogy mi lesz a jackdugóval. Egyesek szerint ez is eltűnik, hogy az Apple teljes termékvonala egységes legyen, mások szerint az olcsó mobilon marad a jack. Az ujjlenyomatos azonosítás viszont megmaradhat, hiába férne el bőven az iPhone SE2 vastag káváján az arcfelismerő szenzorkészlet. 

Valószínűleg A10 Fusion csip hajtja meg az iPhone SE2-t, akárcsak az iPadeket. Ez a csip már elég erős az újabb és hatékonyabb HEIF/HEVC médiaformátumok használatához, ami az iOS 11 egyik újítása volt.