Erőmű Androiddal, ez az Asus ROG Phone

2018.06.04. 14:31

Elég komoly hardverrel indította el a tajvani Computex kiállítást az Asus, és egy nagy lépéssel betette a lábát a Republic of Gamers (ROG) márkanévvel a mobilok piacára. A ROG Phone 90 Hz-es képfrissítést biztosít, magyarán másodpercenként 90-szer frissül a kijelző tartalma, és ezáltal szebben jelennek meg rajta az animációk, gördülékenyebb a játékélmény.

Az Androidot futtató okostelefonnak teljesen kimaxolták a hardverét, a nagy odafigyeléssel kiválogatott Qualcomm Snapdragon 845 processzorok ezúttal 2,96 Ghz órajellel pörgetik a biteket, jóval gyorsabban a többi telefonnál. Ehhez persze olyan hőtermelés is társul, hogy speciális hűtőrendszert kellett kialakítani, és kiegészítőként rászerelhető ventillátort is árulnak.

Ennél valószínűleg népszerűbb lesz a telefon két oldalára gombokat helyező gamepad-szerű dokkoló, amivel a ROG Phone egészen úgy néz ki, mint egy Nintendo Switch. A Gamevice kontroller összeköthető egy WiGig Dock nevű tévés eszközzel is, amely a 60 GHz-es frekvencián átsugározza a mobil képét a nagy kijelzőre.

Ha mindez nem lenne elég, van az Asusnak egy kijelzős dokkolója is, amivel megduplázható a kijelzőfelület, hiszen ez is egy 6 colos és 1080p felbontású megjelenítő, saját hangszóróval és beépített 6000 mAh-s aksival, elképesztően futurisztikus az egész.

A fentiek után aligha meglepő, hogy a telefonban 8 GB RAM van, aminél többet még nem láttunk más mobilban, és akár 512 GB tárhellyel is rendelhető.

Van a telefonban egy játékokra optimalizált X Mode, amit a készülék összepréselésével lehet aktiválni (nagyjából olyan mozdulattal, mint a HTC U11-en). Ilyenkor teljesen megváltozik a készülék grafikus kezelőfelülete, a kékes színű elemek vörösre váltanak, és leállnak a háttérben futó folyamatok, hogy a telefon minden erejét a játékok futattására használja.