Totálkáros lett egy autó egy felrobbanó Samsung telefon miatt

2018.06.11. 12:58

Szinte teljesen kiégett egy négyajtós Nissan Maxima Detroitban, a gyanú szerint azért, mert felrobban benne egy Samsung telefon. Az eset május 21-én történt, jelenti a WSOC TV.

A lángok menet közben csaptak fel, az autót vezető nő a szeme sarkából vette észre az első szikrákat, amiket gyorsan követtek az első lángnyelvek. "Azt hittem meghalok. Minden annyira gyorsan történt. Az emberek körülöttem szóltak, hogy azonnal hagyjam el az autót. Mi lett volna ha az autópályán, a legnagyobb forgalom közepén történik mindez és nem tudok kiszállni?" - kérdezte a detroiti nő. A neve elhallgatását kérő autósnak végül sikerült sérülés nélkül elhagyni a Nissant, ami rövid időn belül a tűz martaléka lett.

A sofőrülés melletti pohártartóban két telefon is volt: egy Samsung Galaxy S4 és egy Galaxy S8. A feltételezések szerint az egyik akkumulátor mondta föl a szolgálatot, de hogy melyikben, azt nem tudni. 2016-ban világméretű botrány volt a gyúlékony Samsung Galaxy Note 7 telefonok miatt, azóta fokozott figyelem irányul a mobiltelefonok akkumulátorainak biztonságosságára.

A totálkárossá égett autó tulajdonosa egyelőre nem tett jogi lépéseket a tűzeset miatt.