Nem fogynak jól a Samsung mobiljai

2018.07.31. 09:01

Láthatóvá vált a Samsung teljesítményén az okostelefonok piacának globális megtorpanása, és a dél-koreai elektronikai óriás bevétele elmaradt az üzleti elemzők várakozásától. Ezen a következő hónapokban viszont változhat, hiszen nemsokára megjelenik a Galaxy Note 9, a Samsung egyetlen igazán egyedi sorozatának legújabb példánya.

A Samsung bevétele 9,6 milliárd dollár volt, míg az elemzők egy picivel többre, 10,4 milliárdra számítottak. A vállalat bevétele 4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Bár az eladások lassulása a mobiltelefonok teljes iparágában észlelhető, a piacvezetők rovására egyre nagyobb részt szereznek a kínai kihívók, például a Huawei és a Xiaomi. A Huawei nemrég közölre, hogy 2018 első félévében a bevétele 15 százalékkal több volt, mint egy évvel korábban.

A Samsung azt nyilatkozta a Verge szerint, hogy lassan fogynak a Galaxy S9 mobilok. Egyes elemzők szerint ez lehet az egyik legkevésbé kapós Galaxy S modell a hat évvel ezelőtt bemutatott Galaxy S3 óta.

Az a szerencséje a Samsungnak, hogy sok lábon áll, és a csipgyártó egysége szép nyereséget termel. A DRAM memóriamodulok ára emelkedik ugyan, az MLC NAND tárolók ára azonban esett a BLoomberg hírügynökség szerint

A mobiliparban talán az augusztus 9-re várt Galaxy Note 9 telefon hozza el a Samsungnak a várt erősödést. Ezen talán már megjelenik a cég törhetetlennek mondott, rugalmas OLED kijelzőpanele is.  • Tippek
  • Babaváró hitel