Pulzust mér a Google telefon

2021.02.06. 09:04

A Google Pixel-tulajdonosok külön szenzorok nélkül, a telefonjuk kamerájával tudják mérni pulzusukat és légzésüket. A méréshez a Google Fit nevű alkalmazásra van szükség. A cég közleménye szerint a mérést más androidos készülékek is végre tudják majd hajtani.

Az alkalmazás a mellkas mozgásából számítja ki a légzésszámot. A szívverésre a bőr színének változásából következtet, amelyhez a felhasználónak a kamerára kell helyeznie az ujját. Hogy pontosan mennyire lesz használható az alkalmazás, egyelőre nem ismert, annyi viszont biztos, hogy lépésenként vezeti végig a júzert a mérésen.

Pixel 5-dekonstrukció
Pixel 5-dekonstrukció
Fotó: Google

Az egészségügyi méréseket végző mobiltelefonokban semmi újdonság nincs, a Samsung Galaxy S5 kamerája alá például külön szenzort építettek erre a célra. A pulzusmérő programok legalább 2014 óta elérhetőek.

A Google előnye a mezőnyben, hogy nagy cégként nem okozott gondot a komplett klinikai tesztelés lefolytatása, a megoldásuk ráadásul megbízható eredményt ad, de különböző bőrszíneknél és fényviszonyoknál is működik.  • Hírek
  • Lakáshitel