Megszűnik a Microsoft Teams támogatása több régi Android rendszeren

2021.10.31. 15:33

Jövőre leállítja a Microsoft a mobilos Teams alkalmazás terméktámogatását az Android 7 operációs rendszerig visszamenőleg. Ha valakinek Android 5, 6, vagy 7 főverzió van a telefonján, annak 2022 szeptemberéig érdemes újabb operációs rendszerre frissítenie, ha továbbra is rendesen szeretné használni a Teams applikációt.

shutterstock 1131915326
Fotó: Shutterstock

A támogatás megszűnése azt jelenti, hogy a megadott időpont után a Play Áruházból letölteni, illetve frissíteni sem lehet majd az alkalmazást, mert a Microsoft nem fejleszti tovább. Mivel a verziófrissítések híján a hibajavítások és a biztonsági frissítések sem érkeznek meg a Teamsbe, így lehet, hogy lesz olyan, aki nem tudja majd rendeltetésszerűen használni a programot.

A pontos menetrend a következő:

  • Az Android 5-ön 2022. máricus 1-től szűnik meg a terméktámogatás, ezen a rendszeren a Play Áruházból is eltűnik a Teams az adott dátummal.
  • Android 6-on 2022. július 1-től megszűnik a Teams terméktámogatása, ugyanakkor 2022 szeptemberéig az utolsó verzió elérhető marad a Play Áruházban.
  • Android 7-es főverzión 2022. szeptember 1-től mond búcsút a Teamsnek a Microsoft, a Play Áruházban az utolsó változat még 2022 decemberéig fent marad.

Arra vonatkozóan egyelőre nem adott meg dátumot a Microsoft, hogy mikortól lesz használhatatlan a Teams az adott rendszereken. Az biztos, hogy aki még mindig a 2014 és 2016 között megjelent Android rendszert használja eszközén, annak a Teams minden egyes alkalommal figyelmeztető üzenetet fog küldeni az app megnyitásakor, hogy frissítsen új verzióra, ha továbbra is használni szeretné azt.  • Tippek
  • Árfolyam