Térképen az összes közeli pokémon

2016.07.20. 11:19

A Pokémon Gónál a játék eleinte főleg a teremtmények összegyűjtéséből áll. Egy hiba azonban az utóbbi napokban nehézkessé tette ezt. Egy felhasználó azonban megoldotta a problémát, sőt, még tovább is ment. Nagyon egyszerűvé tette megtalálni a játékosok közelében lévő állatok megtalálását. Egy Google térkép minden közeli pokémont megmutat a játékosnak.

A projekt egy subredditen jelent meg, ezen olyan fejlesztők gyűltek össze, akik amúgy Pokémon Go-rajongók. Egyikük kitalálta, hogyan lehet kinyerni az adatokat a játékból, például olyanokat, hogy hol vannak a gymek, vagyis azok a megállók, ahonnan a pokémonok előjönnek.

go.0.png

Ahmed Almutawa írta meg a programot, a kódot a GitHubra és a Redditre is feltöltötte. Másnapra az emberek elkezdték osztani, két nap alatt 46-an írtak hozzá valamit.

A térképet azonban nem olyan egyszerű előhívni, nem hostolják nyilvános oldalakon és alkalmazás sincs, ahol elérhető lenne. Létezik ugyanakkor egy használati útmutató, amely lépésről lépésre elmondja, hogyan kell használni.

Aki végigverekedte magát az útmutatón, egy Google-térképet talál, amelyen az összes gym, pokémon és pokéstop szerepel. Kis kódolással még szűrni is lehet ezeket, hogy csak azok jelenjenek meg, amelyekre a felhasználó kíváncsi.  • Bérelnék
  • Bankszámla