GTA-csalók miatt razziáztak a rendőrök Ausztráliában

október 17., 17:48 Módosítva: 2018-10-18 07:06
11

Öt ausztrálnak átkutatta a házát a rendőrség és befagyasztották a számláikat, amiért a gyanú szerint csalásra alkalmas szoftvert árultak a GTA 5 videójátékhoz, írja a TorrentFreak. Ez az első eset, hogy videójátékos csalás miatt razziázott valamelyik ország rendőrsége.

Tovább

Egy szemét üzenettel ki lehet nyírni a PS4 konzolokat is

október 15., 13:28 Módosítva: 2018-10-16 10:31
58

Korábban mobiltelefonoknál volt ilyesmire példa, most úgy tűnik, hogy az összeomlást előidéző rosszindulatú üzenetek elérték a játékonzolokat is. A friss hírek szerint Sony Playstation 4 tulajdonosok panaszkodnak arra, hogy a PS Messages üzenetküldő alkalmazásban fogadott üzenetek egyike olyan rosszindulatú karaktert tartalmaz, ami az üzenet megnyitásakor használhatatlanná fagyasztja a PS4-et.

Tovább

Ez már nem játék, hanem munka

október 11., 18:25 Módosítva: 2018-10-12 08:33
50

Az egyetlen igazán népszerű sport vagy sportliga a világon, amelynek videójátékos változatában nem az EA Sports, hanem egy másik cég dominál: a kosárlabda, illetve az NBA. Nem véletlenül, hiszen az NBA a FIFA-val ellentétben nem ad kizárólagos licencjogot a stúdióknak, bárki csinálhat kosaras játékot ismert csapatokkal, ha megveszi hozzá a jogokat. A 2K pedig annak idején sikeresen legyűrte az EA Sportsot, amely hiába fejlesztgeti évről évre a rivális NBA Live-ot, egyelőre nincs túl sok esélyük a 2K-vel szemben. A legújabb 2K19 után azonban egyre kisebbnek látszik a lemaradásuk.

Tovább

Már készül a Sony új játékkonzolja

október 10., 09:32 Módosítva: 2018-10-10 17:09
24

Joshida Kenicsiro, a Sony elnöke megerősítette, hogy már dolgoznak az új játékkonzoljukon. A Financial Times-nak nyilatkozó Kenicsiro szerint szükségszerű, hogy a vállalatnak legyen új generációs hardvere. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy az új konzol neve PlayStation 5 lesz-e.

A Sony, más cégekkel párhuzamosan a videojátékok streamelési lehetőségeivel is kísérletezik:

Tovább

Úgy mészároltam az ókori Görögországban, mint egy kisgyerek

október 5., 18:46 Módosítva: 2018-10-06 18:52
70

Pénteken jelent meg az év egyik legjobban várt játéka, az ókori Görögországban játszódó Assassin's Creed: Odyssey. Ez sorrendben a 11. játék abban a 11 éves sorozatban, ami arról szól, hogy különleges képességű harcosokkal járunk be egyre nagyobb területeket és városokat a történelem különböző korszakaiban. Ennyi idő alatt rengeteget finomodott a játékmenet, de ha belenézünk a 2007-es első játékba, akkor rájövünk, hogy az a játék még ma is elmenne egy közepes szórakozásnak, és olyan sok minden nem változott azóta. Pedig orrba-szájba jöttek az új játékok, kiegészítők és ígéretek.

De annak ellenére, hogy a legújabb játék zöme meg nagyon nagy részben a tavalyi, közepesen jó egyiptomi Originsre épül, 

az év egyik legjobb videojátékos eseménye, hogy megjelent az Odyssey.

Tovább

Böngészőben játszható az új Assassin's Creed

október 4., 09:25 Módosítva: 2018-10-04 19:58
5

Régi pletyka, hogy a Google egy játékstream szolgáltatást akar kiépíteni, és ezen a héten hivatalosan is bemutatkozik a Project Stream nevű kezdeményezés. A keresőcég a Ubisoft kiadóval közösen fogja a Chrome böngészőben elérhetővé tenni az Assassin's Creed Odyssey nevű játékot, egyelőre egy korlátozott bétatesztben.

Tovább

Lezárult az ifjú Lara Croft története

szeptember 29., 22:02 Módosítva: 2018-09-30 11:40
45

Öt évvel ezelőtt döntött úgy a Square Enix, hogy rebootolja az egyik legismertebb videojátékos franchise-t, a Tomb Raidert. Ez a gyakorlatban annyit jelentett, hogy a játék visszament a kezdetekhez, bemutatni Lara Croft történetét, és azt, hogyan lett belőle Tomb Raider. A (soft) reboot első részét imádta mindenki, a második részt is jól fogadták kritikailag, de anyagilag nem volt átütő siker, most pedig a harmadik, egyben befejező részen volt a sor, hogy kiderüljön, mi a vége az ifjú Lara első kalandjainak.

Tovább

Jön az első hivatalos magyar esportverseny

szeptember 26., 15:21 Módosítva: 2018-09-26 16:46
0

Vasárnap mérföldkőhöz érkezik a magyarországi esport: az új FIFA 19 megjelenésével szinte egy időben megrendezik az első hivatalos hazai versenyt, a K&H e-kupa FIFA 19 bajnokságot – írja az MTI.

Tovább

Betekintést kapunk az Amazon masszív online játékába

szeptember 25., 11:10 Módosítva: 2018-09-26 10:04
4

Az Amazon az sokszereplős online multiplayer videojátékok bizniszébe is beszáll, már javában készül a New World című játékuk, amelyről most újabb részleteket adott ki a cég – írja a PC Gamer.

Tovább

Új trailert kapott a világ legrejtélyesebb videojátéka

szeptember 24., 15:43 Módosítva: 2018-09-25 10:19
2

A Tokyo Game Show-n újabb trailert mutattak be Kodzsima Hideo titokzatos új játékáról, a Death Strandingről, de az eddigi kérdések megválaszolása helyett inkább ez is csak újabbakat vet fel – írja a Polygon.

Tovább

Látogatórekord és bizarr cosplayerek a Tokyo Game Show-n

szeptember 24., 13:48 Módosítva: 2018-09-24 18:17
0

A japán srác talán éppen elmúlt tizennyolc, de nagyon szigorú szemmel néz rám, és másodszor tolja arcomba a táblát, amire angolul is ráírták, hogy engedélyt kell kérni fotózás előtt. Én pedig másodszor próbálom elmagyarázni neki, hogy újságíró vagyok, és a cikkemhez a szituációt megmutató képeket szeretnék, nem pózokat. Azt, ahogy a cosplayesek sminkelnek, beszélgetnek, igazgatják a jelmezeiket. Persze nem hatom meg a srácot, én vagyok az, aki itt szabályt szeg, így harmadszor már a Makuhari vásárközpont egyik biztonsági őrével együtt érkezik. Feladom, és onnantól kezdve minden fotó előtt engedélyt kérek – csakhogy amint egy japán cosplayes kamerát lát, minden természetességet elhagy és mesterkélt testtartásba tekeredik. De igazából ez is része a Tokyo Game Show 2018 bájának.

Tovább

Láttam a Tetris jövőjét

szeptember 21., 19:11 Módosítva: 2018-09-22 08:38
21

Hosszú évek óta – lehet hogy egy évtizede – nem játszottam a Tetrisszel. Mármint a játékot nem alkalmi gombnyomogató módjára értem, hanem úgy rendesen, igazából: leülni a Tetris elé, és koncentrálni a hiányos sorokra, teljesíteni céltudatosan egyik pályát a másik után. Pedig gimnazista koromban elég nagy tetrises voltam, még bőven a kézi tetrisgépek megérkezése előtt, mindenféle C64-es mutációkat gyötörtem órákig (Duotris volt a kedvencem, ketten is lehetett játszani). Aztán egyik éjjel azt álmodtam, hogy egy Tetris-pálya alján vagyok, és fentről Tetris-elemek (legyünk pontosak: tetrominók) akarnak rám potyogni, de én mindegyiket elkaptam és bedobtam a helyére. Később azt is megtudtam, hogy ennek az „annyit játszom valamivel, hogy már teljesen áthatja az elmém” jelenségnek éppen Tetris-hatás a neve, egy 2009-es oxfordi kutatás pedig azt is kimutatta, hogy az intenzív tetrisezés segíthet PTSD-megelőzésben, traumatikus emlékek kialakulásában.

Tovább

Japánban játszani és meghalni

szeptember 20., 23:45 Módosítva: 2018-09-21 17:37
74

Japán minden videojáték-rajongó álma, a játékkultúra keleti pólusa – sőt, nyugodtan nevezhetjük egyik bölcsőjének is –, Mario, Pac-Man, a Space Invaders és annak a nagyon fura lóverseny-szimulátornak a hazája. Ugyanakkor hiába adott Japán a világnak megkerülhetetlen gémerikonokat, kicsit nehezen érthető és néha kifejezetten bizarr, ami náluk videojáték címén megy.

Legalábbis egy ideig ez így volt, aztán Kelet és Nyugat elkezdett közeledni egymáshoz: Amerika után Európa is rákattant a japán slágerjátékokra, az amerikai fejlesztők egy része felszedett keleti manírokat, miközben a japán fejlesztők egyre több nyugaton kitalált műfajt és toposzt dolgoztak át saját szájízük szerint (helló, Metal Gear Solid).

Ahogy pár órája a Makuhari vásárcsarnok felé lépdeltem, az jutott eszembe, hogy a Tokyo Game Show valahogy ennek a kulturális keveredésnek a jó példája. Sokban emlékeztet az olyan nyugati videojátékos expókra, mint az E3-ra vagy a Gamescom, ugyanakkor olyan különbségek is akadnak, amiken talán soha nem sikerül túllépni.

Tovább

Minikonzolban reinkarnálódik a klasszikus PlayStation

szeptember 19., 14:20 Módosítva: 2018-09-19 21:30
291

Keddi blogbejegyzésével valószínűleg temérdek retrógémer szívét dobogtatta meg Eric Lempel, a PlayStation egyik főmarketingese. A bejelentés szerint ugyanis idén december 3-án piacra kerül egy új Sony konzol, ami nem is annyira új, vagy legalábbis nem úgy: a PlayStation Classic a konzolpiaci retrótrendeket követve a legendás, 25 évvel ezelőtt debütált első PlayStation játékgép miniatürizált változata lesz, amire alapból húsz játékot fel is töltenek.

Tovább

Ez a legjobb Pókember-játék, amit valaha csináltak

szeptember 15., 18:32 Módosítva: 2018-09-16 14:08
312

26 éve már, hogy az Atari 2600-ra megjelent a legelső Pókember-videójáték. Azóta a szórakoztatóiparban történt pár dolog Pókember-fronton, kezdve a '90-es évek népszerű rajzfilmjeitől a Sony sokadik mozifilmjein át egészen addig a pontig, hogy a filmóriássá váló Marvel is újragondolta a karaktert a moziban. Játékok tekintetében évtizedek óta megkerülhetetlen a franchise, pár évente megjelenik egy új pókemberes játék, azonban a mostani, szimplán csak Spider-man nevet kapó PS4-exkluzív játék a legjobb, amit valaha gyártottak.

Tovább

Lecsúszott a bugyi a Steam játékboltról

szeptember 12., 15:18 Módosítva: 2018-09-13 07:38
51

Pénteken megérkezik a Steam játékboltba az első teljesen cenzúrázatlan, felnőtteknek szóló játék, amelyben szexuális aktussal és meztelenséggel találkozhatnak a gémerek.

Tovább

Kína nekimegy az online játékoknak, amivel az egyik legfontosabb cégét szívatja meg

augusztus 31., 14:01 Módosítva: 2018-08-31 16:22
2

A kínai kormány bejelentette, hogy korlátozni fogják az új online játékok számát és a gyerekek videojátékozásra fordítható idejét. A korlátozások az ország legnagyobb techcégét, a Tencentet érintik a legérzékenyebben – írja a CNN.

Tovább

Érettségi találkozó a háború közepén

augusztus 29., 00:02 Módosítva: 2018-08-29 16:56
205

A nagyon sokáig futó sorozatok központi dilemmája, hogy folyton emelni kell a tétet a sztoriban, mert ha nem teszik, unalomba fulladnak. Ha meg igen, könnyen nevetségessé válhatnak, mint például a szuperhősös képregények az utóbbi időkben, amikben galaxisokat reggeliző, dimenziókat ebédelő, és párhuzamos valóságokat vacsorázó übergonoszokat kell bemesélni minden füzetben, hogy a hősöknek legyen kit legyőzni, és izgalmasabb legyen a kaland, mint a múlt heti volt.

Ez a jelenség erősen megvan online szerepjátékoknál is: ha az egyik sztoriszál végén legyőzzük a sárkányt, akkor onnantól sárkányölő hősök vagyunk, nem lehet a következő küldetésben bedobni, hogy vadásszuk le a faluvégi gazda birkanyáját dézsmáló farkasokat. A World of Warcraft ennek megfelelően az elmúlt 14 évben ki is merítette a fantasy klisék teljes tárházát legyőzendő ellenfélként: voltak itt sárkányok, sárkányölő óriások, sárkányölőóriás-ölő sárkányok, démonok, volt időutazás, változatos csápos-nyálkás gigaszörnyek, és több mitológiára való fél- és egész isten. A legutóbbi kiegészítő, a Legion aztán az abszolút fokozhatatlanig tekerte fel az összes potmétert, a sztori végén a világot teremtő titánok belháborújába kavarodtunk bele, az egész univerzum elpusztítása volt a tét, amit persze megakadályoztunk, de közben véletlenül az egész bolygónk fel lett nyársalva egy kozmikusan bazinagy karddal.

Kész, nincs tovább, erre már nem lehet lapot húzni, vagy bedobni, hogy valójában Pamela álmodta az egészet.

Tovább

Itt belenézhet a világ legjobban várt játékába

augusztus 27., 19:54 Módosítva: 2018-08-28 14:21
357

Hosszú ideig tartó hype után megjelent az első gameplay videó a Cyberpunk 2077 nevű játékhoz. A Witcher-sorozat készítőinek új játékát eddig csak zárt ajtók mögött láthatták a kiválasztottak, azonban egy kriptikus Twitch-stream után a lengyel cég végre megmutatta, mire várhatunk az elmúlt évek legjobban várt játékától.

Tovább

A Fortnite a Google-ön akart spórolni, de a játékosok szívták meg

augusztus 27., 10:09 Módosítva: 2018-08-27 16:43
1

Ahogy néhány hete mi is megírtuk, az utóbbi évek egyik legsikeresebb játékát, a Fortnite-ot fejlesztő Epic úgy döntött, hogy a játék androidos változatát nem a hivatalos Play Áruházban teszi közzé, mert akkor részesedést kéne fizetnie az üzemeltető Google-nek. Így viszont biztonsági kockázatnak tették ki az appot külső forrásból letöltő játékosokat.

Most kiderült, hogy a félelmek be is igazolódtak: az appban komoly biztonsági rést találtak. Külön csavar a történetben, hogy ezt a Google fedezte fel, mert önszorgalomból mégis csak átvizsgálták az appot – írja a Mashable.

Tovább

Pókember, a szamuráj, meg a démonvadász

augusztus 24., 23:08 Módosítva: 2018-08-26 08:03
13

Szerdán a nagyközönségnek is megnyitott a kölni Gamescom, a várakozásoknak megfelelően rengetegen voltak kíváncsiak a legnagyobb európai videojátékos expó izgalmaira. Arról, hogy milyen a rendezvény már olvashattak nálunk, azóta igyekeztünk mindent kipróbálni a show-n. Természetesen ez lehetetlen küldetés  a Gamescom méretei miatt, de néhány nagyobb nevet sikerült elvinni egy körre, a demók alapján pedig jobb, ha már most elkezdünk spórolni rájuk.

Tovább

Demót látni és meghalni

augusztus 21., 23:31 Módosítva: 2018-08-22 14:14
42

Amikor reggel betettem a lábam a kölni Gamescomra, még nem gondoltam, hogy a legnagyobb európai videojátékos expó első napján többet fogok sétálni, mint életemben bármikor. Ahogy azt sem, hogy a nagyközönség számára még meg sem nyitott kiállításon is akkora sorok lesznek, hogy órákig kell majd várni gyakorlatilag bármire.

Ettől függetlenül ugyanakkor a Gamescom kétségtelenül olyasvalami, amit legalább egyszer minden videojáték-rajongónak látnia kell, ennyi játék egy helyen ugyanis egészen le tudja taglózni az embert.

Tovább

Meghalt Stein Róbert, a magyar játékfejlesztés atyja

augusztus 19., 19:47 Módosítva: 2018-08-20 16:27
252

Szombaton meghalt Stein Róbert, a magyar videojáték-fejlesztés egyik meghatározó alakja. A hírről a Vakondok c. dokumentumfilm-sorozat készítői számoltak be a Facebook-oldalukon.

Tovább

Mostantól szabad a horogkereszt a német videojátékokban

augusztus 10., 11:11 Módosítva: 2018-08-10 17:49
370

Egy német iparági szervezet döntése értelmében szabadon használható a videojátékokban a horogkereszt és más náci szimbólumok – írja a Telegraph.

Tovább

Kijött az év legjobban várt játékának trailere

augusztus 9., 20:29 Módosítva: 2018-08-10 14:55
220

Őszre ígérik a gémerek körében kultikus westernkalandjáték Red Dead Redemption folytatásának már többször elhalasztott megjelenését, ma pedig a fejlesztő Rockstar Games kiadta az RDR2 első gameplay trailerét, amiben a megrendezett jelenetek mellett már az is látszik, hogy milyen lesz maga a játék.

Tovább

A Walking Dead Neganje jön a Tekken 7-be

augusztus 6., 16:28 Módosítva: 2018-08-07 11:02
1

A Walking Dead utóbbi pár évadának főellensége, Negan is választható karakter lesz a Tekken 7 következő kiegészítőjében – írja az Engadget.

Tovább

A Fortnite nem fog felkerülni a Play Áruházba

augusztus 4., 10:51 Módosítva: 2018-08-17 09:53
341

Még mindig nem lehet tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg Androidos telefonokra az utóbbi évek egyik legsikeresebb játéka, a Fortnite, de a fejlesztő Epic Games megerősítette, hogy közvetlenül tőlük és nem a Play Áruházból lehet majd beszerezni a játékot. Ennek a lehetőségéről már lehetett hallani pletykákat egy ideje, amiket most Tim Sweeney vezérigazgató a The Verge-nek hivatalosan is megerősített.

Tovább

Videojátékhoz is edzőt fizet néhány szülő

augusztus 2., 16:40 Módosítva: 2018-08-03 10:04
194

Tavaly júliusban adta ki az Epic Games az ingyen játszható lövöldözős játékát, és a Fortnite hamarosan bombasiker lett, főleg miután szeptemberben megjelent hozzá az egyszerre száz játékost megmozgató battle royale mód. A játék azokat szólítja meg, akik a Minecrafton nőttek fel, de a Fortnite világában az építkezés csak a körítés a harchoz, amelyben 99 ellenféllel kell megküzdeni. Ez pedig már nem megy mindenkinek túl jól.

Néhány szülő pedig célul tűzte ki, hogy a gyermekének jó legyen, és ennek érdekében edzőt fogadnak, akár 30-40 dollárt is kifizetve óránként, hogy a csemetéik megtanuljanak küzdeni. A Wall Street Journal erről szóló cikke igencsak felkavarta az állóvizet a videojátékok megítélésével kapcsolatban.

Az amerikai média és a közösségi felületek hirtelen megteltek olyan cikkekkel, amelyekben a videojátékot teszik felelőssé, hogy a gyermekek csak a szobában ülnek, esetleg feladják a sportkarrierjüket, és egyesek még azt is kifogásolják, hogy a játékból szavak szivárognak át a hétköznapi beszélgetésekbe.

Ebben az egészben persze nincs túl sok újdonság, a Wall Street Journal is valószínűleg azért kapta elő a témát, mert a Fortnite roppant népszerű lett. A videojáték-iparnak nagyjából negyven éves múltja van, és korábban is volt már példa videojátékos coachingra, idehaza is lehet tanulni profiktól. Sőt, a WSJ cikke olyan példákat is említ, hogy a szülők iratkoznak meg tanfolyamokra, hogy együtt tudjanak szórakozni a gyermekeikkel, és ne legyenek tök bénák a játékban.

Tovább

20 millió Switch konzolt adott el a Nintendo

július 31., 14:51 Módosítva: 2018-07-31 17:10
0

Utoljára június végi eladási eredményeket közölt a Nintendo, és akkor 19,67 millió eladott konzolnál járt a japán játékgyártó, és nagyon valószínű, hogy mostanra átlépte a húszmilliós határt.

Tovább

Elkészült a legmenőbb videojáték pornóváltozata

július 29., 21:46 Módosítva: 2018-07-30 09:26
9

A WoodRockets és a PornHub közzétette a legújabb pornófilmjükhöz készült kedvcsináló videót, amit a Fortnite Battle Royale című videojáték alapján forgattak.

Furcsának tűnhet, hogy valaki pont ilyen alapanyagból akarjon pornófilmet készíteni, de az alkotók sportot űznek abból, hogy népszerű franchise-ok pornóváltozatait készítik el: az ő nevükhöz fűződik a és a SpongeKnob SquareNuts is. És, mint azt az internet 34-es szabálya óta tudjuk, nincs olyan téma, amiből ne lehetne pornót forgatni.

Tovább