8000 évre kitiltottak egy játékost az új Forzából

12 órája Módosítva: 2021.12.07 11:46
0

Az Xbox Game Studios november 9-én adta ki a Playground Games újdonságát, a Forza Horizon 5-öt. A versenyzős játék a megjelenése előtt nagy sikernek számított, a Premium kiadást megvásárló játékosok már november 5-től nyomhatták a gázpedált Mexikóban. Több mint egymillió gamer vágott bele a kalandba, és tekeregtek a minden eddiginél nagyobb térképet bejárva.

A Forza Horizon legújabb felvonása november 9-én az Xbox Game Pass kínálatába is bekerült, ennek is köszönhető, hogy egy héten belül felszökött a játékosok száma 10 millióra. Az Xbox Game Studios történetének eddigi legerősebb debütálásáról beszélhetünk tehát.

Nem mindenkinek olyan jó azért az élmény, mint kiderült ugyanis, a Forza Horizon 5 szabályszegő játékosai esetenként nagyon durva büntetéseket kapnak. A Redditen látott napvilágot egy poszt, miszerint a posztoló egyik barátját

Közel 8000 évre tiltották ki a játékból.

Tovább

Hasonló előfizetéses szolgáltatás jöhet a PlayStationre, mint az Xbox Game Pass

december 5., 16:00 Módosítva: 2021.12.05 21:17
0

Spartacus kódnév alatt a Microsoft Xbox Game Pass rendszeréhez hasonló szolgáltatáscsomagon dolgozik a Sony a PlayStation 4 és PlayStation 5 konzolokra, írja a Bloomberg. A PS-re jelenleg két előfizetéses rendszer van, a Plus és a Now, ezek egyesítése lehet a következő lépés. A riport szerint a PlayStation Plus márkanév maradhat, a PS Now viszont mehet a süllyesztőbe.

A Spartacus három előfizetési szintet kínálhat. Az alapszintű a PS Plus jelenlegi kínálatával szolgál majd, azaz online többjátékos móddal, havonta frissülő játékkínálattal és egy fix könyvtárral a PlayStation 5 konzolokra. A második szint egy PS4- és idővel PS5-játékokból álló katalógushoz való hozzáférést tenne lehetővé, a harmadik szintű előfizetéssel pedig bővített demók, játékstreaming és az első három PlayStation, illetve a PSP játékaiból álló könyvtár járna együtt.

Tovább

Öt új videójáték, ami miatt érdemes decemberben kontrollert ragadni

december 5., 06:07 Módosítva: 2021.12.06 05:43
0

2021 elég visszafogott volt videojátékos megjelenések kapcsán, de azért érkeztek olyan nyalánkságok, mint a szupernehéz Returnal, az It Takes Two című kooperatív családi kaland, új résszel tértek vissza olyan ismert franchise-ok, mint a FIFA, a Resident Evil, a Far Cry, a Life is Strange, a Ratchet & Clank, vagy éppen hosszú kihagyást követően a Metroid. Nagy meglepetést okozott nekünk a Guardians of the Galaxy, ami a vártnál sokkal élvezhetőbb lett. De jó volt elmerülni a kevésbé felkapott újdonságokban is, mint például a ritkán emlegetett, időutazós The Forgotten City.

December is tartogat néhány izgalmas megjelenést, még úgy is, hogy valószínűleg az Xbox-szal rendelkező többség a Halo Infinite-re veti majd rá magát először. Nem csoda, ez 2021 egyik legjobban várt játéka, ami már több mint egy éve csúszik.

Century: Age of Ashes

Úgy tűnik, nem csak George R. R. Martin mániája a sárkánylovaglás. Az író a Trónok harcában Daeneryst ültette először egy tűzköpő bestia hátára, aztán egy teljes könyvet szentelt a Targaryen-családnak, Tűz és vér címmel, melyet a House of the Dragon című tévésorozat dolgoz majd fel 2022-ben az HBO-n. Nyilván a produkció teli lesz olyan férfiakkal és nőkkel, akik sárkányok hátán lovagolnak, de addig is érdemes esélyt adni ennek az ingyenes újdonságnak. A Century: Age of Ashest 2017 óta fejleszti a Playwing Bordeaux, és ránézésre egy adrenalindús játéknak tűnik, melyben online, egymás elleni meccseket vívhatunk, különböző módokban. Van zászlófoglalás, team death match, 6v6 és 3v3 is, kinek mi tetszik.

Mikor és milyen platformon? A játék december 2 óta elérhető Steamen, és jövőre konzolokra is érkezik.

Tovább

A videójátékok Trónok harcából készítene sorozatot az Amazon

december 2., 17:18 Módosítva: 2021.12.03 11:45
0

A BioWare sci-fi videójátéka, a Mass Effect 2007-ben jelent meg Xbox 360-ra, a PC-seknek pedig 2008 tavaszáig kellett várniuk arra, hogy belevethessék magukat a nagyszerű űroperába. A történet főszereplője Shepard volt, aki hajójával, az SSV Normandiával igyekezett felfedezni a galaxist. A legénységnek nem volt könnyű dolga, számos idegen lény állta útját, ráadásul az általunk irányított elit katona a politikától sem maradt távol. A galaxis központjában, a Fellegvárban is sokat csellengtünk, ahol turiánok, aszárik és szalarián képviselők küzdöttek azért, hogy az általuk nem kedvelt embereket távol tartsák a Tanácstól.

A Mass Effect első része 2183-ban játszódott, ennek megfelelően high-tech fegyverek és eszközök álltak rendelkezésünkre ebben a néha bonyolult, de rettenetesen élvezhető RPG-ben. A lövöldözés és az akció sem maradt ki persze a játékból, de a karakterek és a szövevényes sztori adta el a Mass Effectet, és tette franchise-zá. A 2010-ben megjelent Mass Effect 2 csapatépítős cselekményére sokan gondolnak jó szívvel, a trilógia záró felvonása azonban a mai napig megosztja a játékosokat. Vannak, akik imádják Shepard kalandjainak lezárását, míg mások a Mass Effect megcsúfolásának tartják.

Tovább

Két piszkosul szórakoztató játékkal bővült a League of Legends világa

december 2., 13:39 Módosítva: 2021.12.03 07:22
0

A League of Legends című ingyenes MOBA-t 2009 októberében adta ki a Riot Games, a játék pedig azóta is hasít. Újoncként beletanulni már viszonylag nehézkes a LoL-ozásba, a komplex játékmenet és amiatt, mert 150-nél is több hős van már a játékban. Az 5v5-ös csatákban a gamerek az Idézők Szurdokába ereszkednek alá, hogy megmérkőzzenek egymással, a League of Legends közvetítések nem csak Twitchen vonzanak tömegeket, hanem a YouTube-on is, nem véletlen, hogy a V4 Future Sports Festivalon is mindig kiemelt programnak számít.

Az interneten nagyot durrant az Arcane című új animációs sorozat a Netflixen, amely két, a játékban is elérhető karakter, Vi és Jinx drámájára koncentrál, de a Piltoverben és Zaunban játszódó sztori olyan figurákat is felvonultat, mint a visszafogott Caitlyn, az időutazó Ekko, vagy épp az új módszerekkel kísérletező Jayce és Viktor tragikus párosa. A produkciót már most minden idők legjobb meséi között emlegetik, nem is csoda, hogy a felhajtásnak és a vélhetően jó nézettségi eredménynek köszönhetően a Netflix már a második évadot is berendelte belőle.

A Riot Games úgy gondolta, hogy kár lenne félmunkát végezni, a lehető legtöbb emberhez el akarják juttatni a League of Legends világát, lehetőleg úgy, hogy könnyedén, akár az alapjáték ismerete nélkül is beszállhasson bárki. A komplex karakterek, izgalmas helyszínek, és a személyes drámák mind adottak ehhez – ahogy az már az Arcane-ből is kiderült. A Riot Games által 2019-ben alapított, külsős fejlesztőcsapatokkal együttműködő Riot Forge a felelős azokért a League of Legends-spinoff játékokért, amelyek közül kettő,

a Ruined King: A League of Legends Story és a Hextech Mayhem: A League of Legends Story egészen váratlanul, november 16-án ki is jöttek, nagyjából a bejelentésükkel egy időben.

Tovább

Év végi leárazást tart a PlayStation, ezeket a játékokat érdemes beszerezni

december 2., 05:57 Módosítva: 2021.12.02 20:05
0

A Black Fridayben sokan csalódtak, az emberek nem költenek már annyit ebben az időszakban, és jóval kevesebben verekednek össze az utolsó leértékelt televízióért is. Mindez részben annak köszönhető, hogy vannak olyan üzletek, amelyek csak látszólag értékelnek le termékeket és 10 ezer forint helyett mondjuk 9990 forintért kínálnak valamit, bízva abban, hogy az emberek bedőlnek ennek.

Ehhez képest azért vannak olyan akciók, amelyekkel érdemes élni, mert tényleg jóval olcsóbban lehet vásárolgatni, ami főképp így karácsony előtt lehet hasznos. A PlayStation Store-ban például most tartják az év végi leárazást, egészen december 23-ig lehet hozzájutni kiváló videojátékokhoz, potom összegekért. Ezeket a videojátékokat természetesen csak digitálisan lehet beszerezni, de így is nagy közönségkedvenc címekhez lehet hozzájutni.

Tovább

Öt videojáték, amiben irtózatosan nagyot csalódott mindenki

november 29., 20:19 Módosítva: 2021.11.30 18:22
2

Kevés rosszabb érzés van annál, mint amikor valaki felfokozott hangulatban vár egy új játékra, amelyet a készítők is teljes erővel hype-olnak. Ígérgetnek fűt, meg fát. Innovatív lesz, soha nem látott szabadsággal, a döntéseinknek tényleg súlyuk lesz, ilyet még soha nem láttunk. Aztán befut az első hír arról, hogy csúsztatják a megjelenést, merthogy több időre van szükségük a fejlesztőnek. Egy csúszásból lesz három, és azon kapjuk magunkat, hogy már két éve nem hallottunk semmit az évtized legígéretesebbnek mondott videojátékáról.

Eltelik még három év és a bejelentés szinte a semmiből jön. Megvan a megjelenés dátuma. A játék aranylemezre kerül, tehát magabiztosan előrendelünk, és várjuk a futárt, de a koronggal együtt dobozban érkezik a mérhetetlen csalódás is, amikor kiderül, hogy a fejlesztőknek mégse sikerült megvalósítaniuk, amit ígértek.

Sajnos az elmúlt pár évben számos példa volt arra, hogy sokat várt a nép egy új videojátéktól, de aztán mindenki irtózatosan nagyot csalódott benne. Összeszedtünk ezek közül az öt legfelháborítóbb esetet!

Tovább

Ebben a kung-fu játékban tényleg oda lehet csapni

november 26., 14:43 Módosítva: 2021.11.27 10:25
3

Videojátékos megjelenések szempontjából igazi kánaán lesz a jövő év eleje. Jön a Horizon Forbidden West című sci-fi játék PlayStationre, a Dark Souls készítőinek újdonsága, az Elden Ring, valamint a zombis Dying Light 2 is. Egy játékról azonban feltűnően kevés szó esik:

ez a Sifu.

chrome-capture (4)
Fotó: PlayStation / Youtube

Már a francia Sloclap csapatának előző alkotása, az Absolver a harcművészetek rajongóinak szólt. A 2022-ben érkező kung-fu játékra, a Sifura pedig ez halmozottan igaz. Február 8-án PC-re és PlayStation-konzolokra jelenik meg az akció-kaland játék, melyben egy fiatal tanítvány bőrébe bújhatunk. A történet szerint a főszereplő arra vállalkozik, hogy nyakába veszi a világot, és elintézi azt az öt bérgyilkost, akik brutálisan megölték a családját.

A játék egy modern kínai városban játszódik, és abszolút realista lesz, attól eltekintve persze, hogy ha elbukik és meghal a főhős, varázslatosan feltámad utána.

Tovább

Kiderült Tom és Jerry igazi neve

november 25., 16:37 Módosítva: 2021.11.26 19:11
102

Ha van rajzfilm, amit nem kell senkinek bemutatni, az a Tom és Jerry. Az 1940-ben indult, William Hanna és Joseph Barbera által megálmodott mese olyan sikeres, hogy megszakításokkal, de a mai napig friss részekkel jelentkezik. A Tom & Jerry in New York az HBO Maxon debütált legutóbb, de a kultikus karakterek 2021-ben egy élő szereplős moziváltozatban is felbukkantak.

A múltban heves viták voltak amiatt, hogy a Tom és Jerry a mesében látható fizikai erőszak miatt mennyire lehet rossz hatással a gyerekekre. Elvégre egy macska és egy egér ütik egymást végig. A Warner Bros nemrég jelentette be egy új videójáték, a MultiVersus érkezését, amely egy oldalnézetes platformer lesz. A Super Smash Brosra kísértetesen hasonlító alkotás PC-re, PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re, illetve a régebbi konzolokra, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenik majd.

Olyan könnyedebb sikercímekhez hasonlóan, mint a Fortnite és a Fall Guys, a MultiVersus is ingyenesen lesz elérhető. A játékban közismert karakterek pofozkodnak, többek között Batman, Superman, Wonder Woman és Harley Quinn a DC-univerzumból, Finn és Jake az Adventure Time című meséből, Arya Stark a Trónok harcából, Tapsi Hapsi a Bolondos dallamokból, Shaggy a Scooby-Dooból vagy éppen a folyton egymást kergető Tom és Jerry.

Tovább

Rövid előzetest kapott Steven Spielberg Budapesten forgatott sorozata

november 23., 19:07 Módosítva: 2021.11.24 06:22
24

A konzolháborúban sokan érvelnek azzal, hogy a PlayStationnek olyan durva exkluzív címei vannak, hogy elgondolkozni sem érdemes az Xbox-vásárláson. Pedig a Microsoftnál is olyan franchise-ok sorakoznak, mint a Forza Horizon, a Gears of War vagy a Halo, amelyek legalább annyira system seller címek, mint mondjuk egy Marvel’s Spider-Man.

Az elmúlt években számos videojátékot próbáltak a kis képernyőre adaptálni több-kevesebb sikerrel. A Halo című lövöldözős, sci-fi FPS-t feldolgozó tévésorozat munkálatai azonban csúnyán beragadtak. Eredetileg 2015-ben debütált volna a Showtime-on a széria, amelyben a legendás katonahős, Master Chief áll a középpontban. A karaktert az Amerikai istenek sztárja, Pablo Schreiber alakítja. A stáb rengeteget változott, két showrunner is távozott, de az egyik legnagyobb név, az executive producerként közreműködő Steven Spielberg cégével, az Amblin Televisionnel kitartott a videojáték feldolgozása mellett.

Tovább

Filmgyártásba kezdhet a Kojima Productions

november 23., 14:02 Módosítva: 2021.11.23 18:56
2

Kodzsima Hideo saját stúdiója, a Death Stranding című játékot fejlesztő Kojima Productions bejelentette, videójátékokon túl ezentúl filmekkel és sorozatokkal is foglalkozni fognak. A Los Angeles-i iroda kiemelt fókusz szentel majd a film és a tévé világának, közölték.

Az eddig sem volt titok, hogy a Metal Gear atyja, Kodzsima hatalmas filmrajongó, ami az általa rendezett játékokon is érezhető. Amellett, hogy a játszható részek közt filmszerű átvezetőket nézhet az ember, a Death Strandinghez olyan A-listás színészeket is sikerült leszerződtetni a játékbeli karakterek megformálására, mint Norman Reedus vagy épp Léa Seydoux.

Tovább

Egyetemi kreditet kaphat, aki játszik az Age Of Empires 4-gyel

november 23., 14:01 Módosítva: 2021.11.23 18:56
89

Az Arizonai Egyetem a Microsofttal együttműködve bejelentette, hogy a történelemszakos hallgatók egyetemi kreditet szerezhetnek azzal, ha játszanak az Age Of Empires 4 című stratégiai játékkal.

Persze nem elég csak úgy játszani, az egyetem két professzora közreműködésével elkészített egyedi, oktatási célú kiegészítőt kell letölteni és végigcsinálni. Azok a diákok, akik teljesítik a különleges DLC-t, egy kredittel gazdagodnak.

Tovább

Itt a bizonyíték: Pókembert is el lehet rontani

november 22., 20:23 Módosítva: 2021.11.23 13:25
12

Miután a 2018-ban az Insomniac Games által készített Marvel's Spider-Man elképesztően mozis élményt kínált, és elrabolta a gamerek szívét, valami hasonlót várt a világ a Crystal Dynamics-féle Marvel's Avengerstől is. Elvégre a Bosszúállókról van szó, akiket jól ismer a világ, így az a tény már önmagában sokaknak eladta a játékot, hogy Amerika Kapitány pajzsával, Thor kalapácsával vagy éppen Hulk ökleivel lehet rendet tenni a gonoszok között.

Képernyőfotó 2021-11-19 - 16.14.36.png
Fotó: Marvel Entertainment / YouTube

Ehhez képest a tavaly szeptemberben kiadott Bosszúállók-játék hatalmas csalódás lett. Főleg azért, mert az élvezhető történethez képest a játékmenet borzasztóan monoton lett. Egyforma robotokat kellett ütnünk hosszú órákon keresztül, a fejlesztők pedig valamiért az emlékezetes főellenségeket is kihagyták a játékból. Kaptunk egy tutorial harcot Taskmasterrel, aztán jött Abomination, az exoszkeletonnal felvértezett Monica Rappaccini, majd a végén MODOK, de semmi katarzis nem volt az egészben.

Tovább

Sherlocknak lenni nem is olyan könnyű? Íme öt kiváló nyomozós játék

november 22., 16:17 Módosítva: 2021.11.23 05:56
9

A krimi műfaját erősítő filmek és sorozatok gyakran remekül le tudják kötni az embert. Ám vannak olyan emberek, akik a logikai bukfenceken kezdenek idegeskedni, és nem tudják annyira élvezni a látottakat. Ők talán jobban teszik, ha a videojátékok felé fordulnak, ahol bárkiből Sherlock Holmes lehet, és megmutathatják, milyen jól megy nekik a nyomozás.

Összeszedtünk öt kiváló detektívjátékot, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Detroit: Become Human

2018 nagyszerű év volt, ami a PlayStation-játékokat illeti. Ekkor jött ki a God of War, a Marvel’s Spider-Man, és bár kissé elveszett a zajban, a Detroit: Become Human is. A Quantic Dream alkotása kicsit olyan volt, mint a Westworld, az emberek és a gépek között viszonylagos harmónia alakult ki. Három android állt a történet középpontjában: az öntudatra ébredt és egy kislánnyal együtt bujkáló Kara, a lázadó hajlamú Markus és egy Connor nevű rendőr. Amellett hogy lenyűgöző grafikával rendelkezett, a Detroit: Become Human remek nyomozós játék volt, egyértelműen azok a részek működtek legjobban, amikor Connorral kellett a meghibásodott androidok körmére néznünk.

A Quantic Dream csapata olyan címeket jegyzett korábban, mint a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls. Ennek megfelelően a Detroit: Become Human is leginkább egy interaktív filmhez hasonlított, komplex karakterekkel, fordulatos történettel és rengeteg beszélgetős, valamint QTE-jelenettel (quick time event, amikor a gombokat gyorsan kell megfelelő sorrendben nyomogatni). A játékban komoly hangsúlya volt a döntéseinknek, ha rosszul reagáltunk valamire, az életekbe kerülhetett.

Tovább

Öreg, szakállas Batmannel sokkolt volna ez a videójáték

november 21., 12:43 Módosítva: 2021.11.22 07:20
13

Az Arkham-játéksorozat legalább olyan kultikus lett gamerkörökben, mint a Christopher Nolan-féle A sötét lovag-filmek. A széria 2009-ben indult az Arkham Asylummal, melyet az Arkham City, az Arkham Origins című előzményjáték, majd az Arkham City eseményei után játszódó Arkham Knight követett. Ezek a Batman-játékok a DC világának megfelelően rettenetesen sötétek voltak, de a szabadon bejárható Gotham, az izgalmas történetvezetés és az egyedi harcrendszer többek között a PlayStation 4-re kiadott Marvel’s Spider-Mannek is megalapoztak.

Hivatalosan sosem került bejelentésre, de a Batman: Arkham Originsért felelős WB Games Montréal csapata dolgozott a Batman: Arkham Knight folytatásán, melyben a sokak által halottnak vélt, idősebb Bruce Wayne is visszatért volna. Rajta kívül fontos szerep jutott volna fiának, Damian Wayne-nek, aki a nemrég napvilágot látott koncepciós rajzok alapján kiköpött mása lett volna a Batman Beyondban látott, futurisztikusabb Denevérembernek.

Tovább

Botrányba fulladt a felújított GTA-trilógia megjelenése

november 18., 16:13 Módosítva: 2021.11.19 16:37
67

A Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition a játéksorozat három legendás részét, a GTA III-at, a Vice Cityt és a San Andreast foglalja magában. A Grove Street Games csapata dolgozott rajta, és a Rockstar Games adta ki a játékok felújított verzióit. A készítők azt ígérték, hogy nemcsak vizuálisan javítanak a címeken, hanem a játékmeneten is fejlesztenek. A korábban kiadott promóciós anyagok alapján már sejteni lehetett, hogy a felújított Mafia-játékokhoz képest ez egy silányabb próbálkozás lesz.

A kritikus hangoknak pedig igazuk is lett. Botrányos minőségben jelent meg a felújított GTA-trilógia.

A GTA-t mindig azért szerette a közönség, mert nagy szabadságot adott a gamereknek. A lopott autókkal való furikázás, az összevissza lövöldözés pedig rettenetesen élvezetes volt. Főképp amiatt, mert úgy éreztük, hogy a város tényleg él körülöttünk. Ha túl nagy rendbontást csaptunk, rögtön megjelentek a zsaruk keménykedni. A Grand Theft Auto: The Trilogy éppen ennek adott egy nagy pofont, mert nem elég, hogy például a San Andreasból kivették a játéknak egészen filmes hangulatot kölcsönző ködeffekteket, de a karakterek is olyanok lettek, mintha egy karikatúrából léptek volna elő.

Tovább

Példátlanul sokan nyüstölik az Xbox vadonatúj autós játékát

november 16., 08:10 Módosítva: 2021.11.17 06:59
94

November 9-én érkezett meg a Forza Horizon 5, mely a Microsoft legalább olyan fontos zászlóshajója, mint egy új Halo vagy a Gears of War videójáték.

Az autóversenyzős újdonság jóval a megjelenése előtt brutális érdeklődésnek örvendhetett. Több mint egymillió gamer a Premium kiadást vásárolta meg, ők már november 5-től tövig nyomhatták a gázpedált a festői Mexikóban.

Képernyőfotó 2021-11-11 - 21.06.58.png
Fotó: Forza / YouTube

Az autós játékszéria a koronavírus-járvány és az Xbox Series X/S kiadása miatt 2018 óta nem jelentkezett új résszel. Talán ennek is köszönhető a siker, hogy a játékosokat kiéheztették, de megérte várakozni: a térkép, amelyen körberoboghatunk, még sosem volt ennyire óriási, a grafika letisztultabb lett, az új generációs konzolok erejének köszönhetően pedig a Forza Horizon 5 tényleg úgy fut, mint kés a vajban. Az alapvető játékelemek, mint – mondjuk – a „barn find” küldetések sem maradtak ki a Forza Horizon 5-ből. De miért is változtatnának olyanon, ami már bevált?

Tovább

Pinokkió meséje még sosem volt ennyire félelmetes

november 15., 12:56 Módosítva: 2021.11.15 21:45
98

A Carlo Collodi által írt Pinokkió kalandjai akkor vált világszerte ismertté, amikor a Walt Disney 1940-ben mesefilmet készített belőle, amely klasszikus lett. A történetet mindenki ismeri, ami szerint Gepetto, az öreg fafaragó bábot készít, felsóhajt és azt mondja: egyetlen kívánsága, hogy igazi kisfiú váljon Pinokkióból. Egy tündér az óhajt teljesíti, a gyermek lelkiismerétévé pedig kinevezi Tücsök Tihamért.

A kalandos mesében kiderül, hogy Pinokkiónak meg kell gondolnia, mit beszél. Ha hazudik, akkor megnő a kisfiú orra. A végére persze a főszereplő bizonyítja, hogy méltó az életre, bátor és talpraesett, ezért igazi gyermekké változik.

Pinokkió hamarosan visszatér, de nem úgy, ahogy mindenki ismeri.

Egy dél-koreai fejlesztőcsapat, a Round8 Studio tett közzé egy rövid, még alpha, azaz kezdetleges fázisban lévő játékmenet-videót újdonságukról, a Lies of P-ről. A horrorisztikus videojáték PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re érkezik 2023-ban, a most látottak alapján pedig rögtön felírtuk ezt a címet magunknak.

Tovább

Megbukott az év egyik legjobban várt focis játéka

november 11., 05:46 Módosítva: 2021.11.11 16:26
10

Sok olyan ember akad, aki a FIFA látványos, de rettenetesen árkádos játékmenetétől gutaütést kap. Nekik szólt a Konami által kiadott Pro Evolution Soccer-széria, amely igaz, hogy csúnyább volt, de sportszimulátoros jellegével hozott némi változatosságot a kínálatba. Szeptember 30-án adták ki a PES-utódnak szánt, teljesen megreformált eFootball 2022-t, mely rögtön a figyelem középpontjába került, de amiatt, mert borzalmas lett.

Marcus Rashford
Marcus Rashford
Fotó: eFootball / YouTube

A játék brutális fogadtatást kapott, a Steam közönsége pokoli mélységekbe pontozta le az eFootball 2022-t.

A Konami focis játéka ingyenes modellre váltott, de az első verziója inkább hasonlított egy nagyon visszafogott demóhoz. Csak néhány csapat került be az eFootball 2022-be, és még csak azzal sem védekezhetett a japán kiadó, hogy a türelem rózsát terem. Ha elindított valaki egy meccset, tisztán látszott, hogy a játékmenet közel sem a jól megszokott. Az eFootball 2022 teli volt zavaró bugokkal, a focisták pedig néhány átvezetőnél olyan arcokat vágtak, mintha legóba léptek volna.

Tovább

Forradalmi újítást vezetett be a Netflix

november 9., 05:57 Módosítva: 2021.11.10 10:52
43

A Netflix világszerte 213,5 millió előfizetővel rendelkezik, ezzel az eredménnyel pedig lekörözi az Amazon Prime-ot, a Disney+-t, az Apple TV+-t és az HBO Maxot is. Ha épp nem moziba támad kedvük menni, az emberek leginkább a Netflixhez nyúlnak, itt nemcsak saját gyártású filmeket, hanem sorozatokat, realityket, meséket is megtalálnak. November elejétől pedig elindult a Netflix Gaming, azaz a streamingszolgáltató videójátékokkal bővítette kínálatát.

Imádjuk a játékokat, legyen szó fizikai kihívásokról, mint a Floor Is Lavában, vagy akár a Squid Game-ben látott mentális feladványokról. Még ennél is fontosabbnak tartjuk viszont, hogy a Netflix-előfizetőket szórakoztassuk. Ezért öt mobiljátékot tettünk elérhetővé

– olvasható a Netflix közleményében.

Kizárólag Netflix-előfizetők számára elérhető a Stranger Things: 1984 című játék, amely egy retró kaland, ahol a misztikus tévésorozat karaktereit, többek között Hoppert, Mike-ot és Dustint irányítva fedezhetjük fel Hawkins kisvárosát.

Korábban a PlayStation Store-ban 5990 Ft-ért volt elérhető, de onnan már kikerült a Stranger Things 3: The Game, amely ugyancsak a Duffer testvérek produkcióján alapul, de a harmadik szezon mellé készült kísérőjátéknak.

Tovább

Jó dolguk lesz novemberben az xboxosoknak

november 8., 16:46 Módosítva: 2021.11.09 12:23
21

Az Xbox Game Pass nevű előfizetés olyan a gamereknek, mint a film- és sorozatrajongóknak a Netflix vagy az HBO GO. A több mint száz játékból álló könyvtár időnként nemcsak a legfrissebb és legmenőbb címekkel bővül, hanem előző generációs alkotásokkal is próbát tehet az ember, ha mondjuk minden álma az volt, hogy a Dante’s Infernóban kaszaboljon, de az Xbox 360-as őrületből kimaradt.

Novemberben brutális címekkel bővül a Game Pass kínálata, jön a Forza Horizon 5, a felújított Grand theft auto: San Andreas és a Football Manager legújabb része is.

Listánk egy rendkívül különleges alkotással, az It Takes Two című kooperatív családi játékkal indul, amely november 4-e óta játszható a platformon. A svéd Hazelight Studios csapata már az A Way Out című börtönös, osztott képernyőn játszható akciókalanddal letette a védjegyét. Ám az It Takes Two, amely idén márciusban jött ki, még jobb reakciókat kapott, és már a hárommillió eladott példányszámot is elérték vele. Nemsokára tehát a modern animációs mesefilmek látványvilágát idéző játék lekörözheti az A Way Out sikerét is, amelyből három és fél millió fogyott.

Tovább

Tényleg pocsék lett A galaxis őrzői?

november 5., 11:51 Módosítva: 2021.11.05 20:48
72

Hosszú ideje pletykálják, de csak a 2021-es E3-on vált hivatalossá, hogy A galaxis őrzői főszereplésével érkezik egy vadonatúj videojáték. A gamer-társadalom kétkedve fogadta a bejelentést, miután a Square Enix-kiadó befürdött a tavaly ősszel publikált Bosszúállókkal, amellyel kapcsolatban azt ígérték, hogy a jól megírt sztori mellett folyamatos frissítésekkel és DLC-kel tartják életben a játékot. Az összehasonlítás azért igazságtalan, mert a Marvel's Avengerst a Crystal Dynamics csapata készítette, míg a Marvel's Guardians of the Galaxyért az Eidos-Montréal volt a felelős.

chrome-capture (21)
Fotó: Marvel Entertainment

Ennek megfelelően a két játék szinte köszönőviszonyban sincs egymással, A galaxis őrzői egy történetközpontú alkotás lett, multiplayer és mikrotranzakciók nélkül. A főszerep itt tényleg a különc szuperhősöké, és azután, hogy az első – valljuk be – unalmasnak tűnő játékmenet-videók után nulla elvárásokkal kezünkbe vettük a kontrollert,

hatalmasat csalódtunk. de pozitívan.

A történet egy brutális intergalaktikus háború után játszódik, amely rajta hagyta a nyomát a galaxison. Vannak azonban, akik kihasználnák, hogy sokaknak nem sikerült még felocsúdniuk a véres összetűzést követően. Köztük A galaxis őrzői, akik a játék kezdetén inkább simlis űrkalózok, mint klasszikus szuperhősök. Az eszement gittegylet soraiban a filmekből ismert arcokat köszönthetjük, a félig ember, félig idegen Űrlordot, Thanos halálos lányát, az orgyilkos Gamorát, a feltaláló és fegyverspecialista Mordályt és hű társát, a beszélő fa Grootot, valamint a családját elvesztett Draxet, a kegyetlen pusztítót.

Tovább

Imádják az emberek a vérengző vikingeket

november 4., 15:31 Módosítva: 2021.11.04 19:46
13

2007-ben indult világhódító útjára az Assassin’s Creed-játéksorozat, amelynek története egy Desmond Miles nevű fickóról szólt, aki egy futurisztikus gépbe, az Animusba csatolva élte át ősei vérgőzös hétköznapjait. Az első felvonásban Altair kalandjai erősen megalapoztak a franchise-nak, amely az Assassin’s Creed II-vel és a Brotherhooddal robbant hatalmasat, a gamertársadalom azóta is Ezio Auditorét tartja a történelmi kalandjátékok legizgalmasabb karakterének.

Assassin’s Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla

Fotó: YouTube

Pedig az Assassin’s Creed jókora változásokon ment keresztül az elmúlt másfél évtizedben, a most már tizenkét részes játékszériában lehettünk kalózok, indiánok, gyarmatosítók és elnyomottak is, háttérként pedig néha a viktoriánus korabeli London, máskor pedig a francia forradalom szolgált.

A modern kori kerettörténet teljes átalakításon esett keresztül, és az Assassin’s Creed múltbéli szála is megújult. A 2017-es Origins Egyiptomba kalauzolt, és bár a nyílt világ és a hatalmas térkép megmaradt, a játékmenet sokkal komplexebbé vált a korábbiakhoz képest, és RPG-s elemek is kerültek ebbe a felvonásba. Az Assassin’s Creed: Originshez hasonlóan a 2018-ban kiadott és az ókori Görögországban játszódó Odyssey már inkább a felfedezést és a közelharcot preferálta a lopakodással szemben.

Tovább

Harry Pottert kirúgják a kiterjesztett valóságból

november 4., 10:07 Módosítva: 2021.11.04 16:22
2

Harmadik születésnapja előtt bezárja kapuit a Harry Potter varázsvilágában játszódó Pokémon Go-szerű kiterjesztett valóságot használó játék, a Harry Potter: Wizards Unite. 2021. december 6-án a program lekerül az alkalmazásboltokból, nem lehet többet a játékon belüli vásárlásokat lebonyolítani, és a játékhoz csatlakozó hivatalos fórumok és csatornák is bezárnak. A szerverek 2022. január 31-ig élnek majd.

A Pokémon Gót is fejlesztő Niantic nem kommentálta, hogy miért nyírják ki a varázslós programot. Az ok valószínűleg az egyébként, hogy hiába a rengeteg Harry Potter-rajongó, a játék soha nem lett akkora siker, mint a Pokémon Go. A Wizards Unite pedig több volt, mint egyszerű klón, a zsebszörnyek dominanciája megdönthetetlennek látszik az AR-játékok piacán.

Tovább

Elképesztő indokkal akarták kihagyni May nénit a 2018-as Pókemberből

november 2., 19:21 Módosítva: 2021.11.03 06:05
16
Nem túlzás kijelenteni, hogy az Insomniac Games által készített, 2018-ban PlayStation 4-re megjelent Marvel’s Spider-Man az egyik legjobb szuperhősös játék, ami a Batman: Arkham-sorozattal vetekszik minőségben. A látványos grafika, az élő-lélegző New Yorki-i helyszínek, az izgalmas játékmenet mellett pedig Peter Parker rendkívül emberközeli ábrázolást kapott. Pókember itt egy olyan fickó, aki még a lakásának bérleti díját is alig bírja kinyögni, és eközben azért is izgulhat, nehogy valamelyik szupergonosz a szeretteit vegye célkeresztbe.

A 2018-as Pókember számos fontos karaktert sorakoztatott fel, nem lehet szó nélkül elmenni Mary Jane Watson mellett, akivel Peter se veled, se nélküled kapcsolatot ápolt, illetve felbukkant Miles Morales is. Az apját elvesztett, tragikus sorsú srác a főhőshöz hasonlóan különleges képességekre tett szert, és ő lett a város fiatalabbik, hálószövő megmentője. Bár nem volt játszható, May néni nélkül ugyancsak elképzelhetetlen lett volna az Insomniac Games videójátéka, rengeteget tett hozzá ugyanis a főszereplő jellemfejlődéséhez.

chrome-capture
Fotó: PlayStation / YouTube

A PlayStation 4-re megjelent képregény-adaptációban Peter Parkernek több mentora volt, ebben a szerepkörben mozgott nemcsak May néni, hanem a később gonosszá vált dr. Otto Octavius is.

Tovább

Kínában nincs több Fortnite

november 2., 16:21 Módosítva: 2021.11.02 21:23
30

Kivonul a kínai piacról a világ egyik legnépszerűbb, az elmúlt pár év egyik legmeghatározóbb játéka, a Fortnite. A fejlesztő nem közölte, miért hagyja ott a világ legnépesebb országát, de a kivonulás mögött vélhetően az egyre jobban szigorodó kínai törvények állnak.

Az Epic Games 2018-ban jelent meg a Fortnite-tal Kínában béta-tesztként, Fortress Night néven. Az átkeresztelés oka a helyi törvény szigora, amely a név mellett a játék vizuális megjelenésébe is beleszólt. Az Epic Games és a cég negyven százalékát tulajdonló Tencent úgy kellett átalakítania a battle royale játékot, hogy ne tűnjön erőszakosnak, ne legyenek benne ijesztő elemek, például csontvázskinek. Hivatalos narratívát is írtak a játék köré, amely szerint a karakterek csupán hologramok egy szimulátorban, nem valódi emberek küzdenek egymással a virtuális csatamezőn.

Tovább

Hiába a hiány, töretlen a PlayStation 5 sikere

október 31., 09:47 Módosítva: 2021.11.01 06:23
33

A megjelenés után közel egy évvel is alig találkozni PlayStation 5-tel a boltok polcain, a konzol sikere azonban így is hatalmas. A Sony 13,4 millió darabot szállított le és adott el az új játékgépéből.

A japán vállalat második üzleti negyedévének számai alapján még az is várható, hogy a PS5 túlszárnyalja a PS4 eladási rekordját. A Sony három hónap alatt 3,3 millió PS5-öt adott el, globálisan pedig már 13,4 millió fölött van az értékesített és önálló felhasználói fiókkal aktivált konzolok száma.

 

Tovább

Azoknak, akik imádnak rettegni: íme a világ 5 legfélelmetesebb horrorjátéka

október 31., 05:19 Módosítva: 2021.10.31 14:17
81
Elérkezett a halloween, az ünnep, amelyet a legtöbben a tökfaragással és a „csokit vagy csalunk” mondattal azonosítanak. A valóságban azonban, ahogy a halottak napja Magyarországon, úgy a halloween szintén az elhunytakra való megemlékezésről szól. Ilyenkor különleges, rémisztgető események várják a játékosokat az olyan online videójátékokban, mint az Overwatch, a Sea of Thieves és a Destiny 2, de akadnak gamerek, akik mégis inkább egy-egy történetközpontú címet vesznek elő ebben az időszakban.

Összeszedtünk 5 videójátékot az elmúlt évekből, amelyek bárkire ráhozzák a frászt.

Dead Space

A 2008-ban PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra megjelent Dead Space olyan játékokból merített ihletet, mint a Resident Evil 4 és a Silent Hill-sorozat. A történet főhőse egy Isaac Clarke nevű mérnök volt, akit azért küldtek az USG Ishimura fedélzetére, mert a bányászhajóval minden kapcsolat megszakadt. A játék során Clarke végig a sötétben botorkált, eközben pedig rémisztő szörnyetegek vadásztak a Dead Space főszereplőjére, aki korántsem volt katona, de heggesztőpisztolyával és futurisztikus eszközeivel mégis helyt állt a legnagyobb borzalmak közepette is.

A Dead Space játékmenete azért is érdekes volt, mert a fegyverünk célzóját állítgatva lemetszhettük a szörnyek kezét-lábát, amelyek emiatt lelassultak. A történet átélését segítette, hogy minden adatot, például azt, hogy mennyi lőszerünk van még, a fegyverünk vetített ki, holografikusan. Emellett Isaac Clarke életerejét is mindössze a ruházata jelezte, ami tulajdonképpen egy páncélozott munkásruha volt. A Dead Space eleinte nem volt népszerű, később az egymillió eladott példányszámot is átlépte a játék, mely köré franchise-t építettek és trilógiává nőtte ki magát. 2022-ben az újgenerációs játékosok is megismerkedhetnek a 26. században játszódó sztoriban, a Motive Studios ugyanis a 2008-as Dead Space remake-jén dolgozik.

Tovább

25 éves Lara Croft, a világ legismertebb kalandornője

október 30., 17:27 Módosítva: 2021.10.31 10:44
29
1996. október 25-én jelent meg az első Tomb Raider, amelyben bemutatkozott a feltörekvő brit archeológus, Lara Croft. A fiatal nő bőrébe bújva a játékosok felfedezhették a világot, két pisztolyt forgatva lövöldözhettek, és nem utolsósorban halálos csapdákat rejtő sírokat rabolhattak ki. A franchise a napokban ünnepelte a 25. születésnapját, ebből az alkalomból pedig a Square Enix közzétett néhány felvételt egy olyan Tomb Raider játékból, ami végül soha nem készült el.

Az első Tomb Raider rögtön hatalmas sikert aratott, így nem csoda, hogy sűrűn követték egymást a folytatások, 1997-ben jelent meg a Tomb Raider II és 1998-ban a Tomb Raider III. A kalandor történetét készítő Core Design csapata viszont a Tomb Raider: The Last Revelation című, negyedik felvonásra annyira belefáradt a verklibe, hogy a hősnő halálával fejezték be Lara Croft kalandját. A The Last Revelation a kritikusoknak se tetszett, mindenki érezte, hogy kicsit megfáradt már a széria. Az Eidos Interactive azonban ráparancsolt a fejlesztőcsapatra, hogy folytassák a franchise-t. Vélhetően a nagy nyomás miatt az ezután érkező Tomb Raider Chronicles minden idők egyik leggyengébb és a kasszáknál is legrosszabbul teljesítő címe lett.

A franchise az elmúlt két és fél évtizedben nehéz időszakokon ment keresztül, Lara Croft sztorijának komoly mélypontjai voltak, és az Underworld kiadása utáni megtorpanást követően egészen 2013-ig kellett várni arra, hogy a Crystal Dynamics és a Square Enix sikerrel megújítsa a Tomb Raidert.

Tovább

Visszatértek a Marvel legkülöncebb szuperhősei

október 28., 05:43 Módosítva: 2021.10.28 15:40
3
Anno még a Marvel Studios vezetői sem voltak biztosak abban, hogy A galaxis őrzői jó fogadtatásban részesülhetnek. 2014-ben azonban a James Gunn által rendezett, különc szuperhős csapat bemutatkozó filmje nagyot durrant. Chris Prattet Űrlord szerepe hollywoodi sztárrá tette, de az emberek imádták a beszélő fát, Grootot és társát, Mordályt, az egyszerű gondolkozású, de halálos Draxet és az egyszemélyes hadseregnek beillő Gamorát is. Október 26-án új videójáték jelent meg, A galaxis őrzői visszatértek, hogy zúzzanak egy nagyot, míg a 80-as évek slágerei szólnak a háttérben.

Marvel-játékok terén az elmúlt években vegyes volt a felhozatal, míg az Insomniac által fejlesztett, 2018-as Spider-Man és a Miles Moralesre koncentráló kvázi folytatás elnyerte a közönség tetszését, addig a Marvel's Avengersben már sokan csalódtak. A Square Enix játéka már az Xbox Game Passon is elérhető, és bár a Fekete Párduc után még idén megérkezik a PlayStation-exkluzív Pókember a Bosszúállók közé, sokak szerint ez is kevés az üdvösséghez.

chrome-capture
Fotó: IGN / Youtube

2017 tavaszán a Telltale Games kiadott már egy, A galaxis őrzői videójátékot, amely öt részből állt és a kritikusok a The Walking Dead és a Wolf Among Us után átlagos minősítéssel bélyegezték meg. A Telltale csapata annak idején nem félt attól, hogy nagy franchise-okhoz nyúljon, a Trónok harcát is kezelés alá vették, ám a Marvel-hőseinek nem állt olyan jól a beszélgetős, interaktív filmekre emlékeztető játékmenet.

Tovább