Bemutatkozott a Steam Deck, a Valve saját játékgépe

július 23., 14:35 Módosítva: 2021.07.23 17:05
0

Bemutatta a Steam alkalmazásboltra épülő hibrid gépét a Valve. A Steam Deck névre keresztelt handheld eszköz se nem klasszikus PC, se nem konzol, közben mégis mindkettő.

Ránézésre a Nintendo Switch közvetlen kihívója lehetne, de a működési elv a PC-k, a beépített hardver pedig inkább a nagy, otthoni konzolok felé húzza.

Tovább

Visszatér a Dead Space, teljes őrületbe megy át a Battlefield 2042

július 23., 12:52 Módosítva: 2021.07.23 14:22
0

Az Electronic Arts idén is kihagyta a virtuális E3-at, hogy saját bemutatót tartson EA Play néven. A bemutatón két igazán nagy dologról rántották le a leplet.

Visszahozzák az új generációs konzolokra az egyik legjobb sci-fi horrort, a Dead Space-t és az októberben érkező Battlefield 2042-be beépítenek egy módot, mellyel a korábbi Battlefieldek közönségkedvenc pályáit, fegyvereit és járműveit lehet majd keverni játékos kénye-kedve szerint.

Tovább

Cicákat is simogathatunk a Ghost of Tsushima rendezői változatában

július 22., 11:34 Módosítva: 2021.07.22 16:15
0
Az Év Játéka díjat már most magáénak tudhatja.

Augusztus 20-án jelenik meg PS4-re és az új generációs PS5-re a Ghost of Tsushima Director's Cut, vagyis rendezői változat.

Ez már tartalmazni fogja az Iki Island kiegészítőcsomagot, és a fejlesztő Sucker Punch megerősítette, hogy a rókák és kutyák megsimogatása mellé bekerül a játékba a macskák, szarvasok, majmok opcionális megsimogatása is.

Tovább

Kötelező arcfelismeréssel tiltaná le Kína a gyerekeket az éjszakai mobilozásról

július 15., 20:56 Módosítva: 2021.07.16 08:53
0

Kínában az egyik legnagyobb mobilos játékfejlesztő és kiadó, a Tencent úgy döntött, hogy kötelezővé teszi egy arcfelismerő szoftver használatát, ami este tíz és reggel nyolc között  kizárná a gyerekeket és fiatalkorúakat  a telefonos játékokból.

A Tencent ötlete nem újdonság, Kína két éve már törvényt is hozott a videójáték-függőség enyhítésére, mely szerint az előbb említett időtartamban gyerek nem mobilozhat, és hétközben naponta maximum másfél órát tölthet a mobilján nyomogatott játékokkal. Az írott törvény betartatása azonban nehézségekbe ütközött, hisz a regisztráció során a fiatalkorú simán felhasználhatta szülei vagy nagyszülei adatait, így átverve az automatikus ellenőrző szoftvereket.

Tovább

Októberben érkezik a FIFA 22

július 14., 13:00 Módosítva: 2021.07.15 13:50
0
A borítón Kylian Mbappé látható.

Szinte minden platformra elérhető lesz az EA focis játéka, de ha PS4-re vagy Xbox One-ra vesszük meg, figyelnünk kell a verzióra, amennyiben konzolváltást tervezünk a közeljövőben.

A focis játék 2021 október elsejétől lesz elérhető, a FIFA 22 arca pedig a Paris Saint-Germain csatára, Kylian Mbappé lesz. A játék kapcsán a legfontosabb újítás a HyperMotion Technology, melynek lényege, hogy mozgást rögzítő, speciális ruhákba öltöztetett profi játékosokkal felvettek egy sor mozdulatot, és ezeket használják fel a virtuális játékosok játékbeli mozgásának megjelenítéséhez.

Tovább

Igazi nagyágyúval erősíthet az Xbox

július 13., 08:00 Módosítva: 2021.07.13 15:26
0

A pletykák szerint Kodzsima Hideo, a Metal Gear-játékok és a Death Stranding atyja a Microsofthoz szerződhet és új projektjével az Xbox kínálatát erősítheti.

Szögezzük le az elején, hogy sem a Microsoft, sem Kodzsima (vagy stúdiója, a Kojima Productions) részéről nem történt hivatalos bejelentés, de a videojátékok világában hetek óta megy a találgatás. A Venturebeat nyúlt bele legjobban a méhkasba, amikor belső forrásra hivatkozva megírták, hogy Kodzsima és a Microsoft már aláírt egy szándéknyilatkozatot egy új, felhőalapú Xbox játékra.

EGY SZÁNDÉKNYILATKOZAT MÉG NEM JELENT SEMMI KONKRÉTAT, CSUPÁN JELZI, HOGY A FELEK KÉSZEK ÉS NYITOTTAK A KÖZÖS MUNKÁRA, S ELKÖTELEZIK MAGUKAT A MEGÁLLAPODÁS RÉSZLETEINEK KIDOLGOZÁSA MELLETT.

Arról már korábban is volt szó, hogy Kodzsimát érdekelné egy felhőszolgáltatáson alapuló horrorjáték-sorozat, mely epizodikus jelleggel jelenne meg. Ezt az ötletet korábban a Google karolta fel és indult meg egy Stadia-exkluzív játék fejlesztése, de mikor a Google kukázta a Stadia saját fejlesztő- és kiadórészlegét, ez a projekt is a szemétbe került. Ennek a kukázott Stadia-projektnek az újjászületéséhez biztosíthatja a redmondi cég felhőalapú játékszolgáltatása, az xCloud a hátteret. A Microsoft állítólag pont emiatt igazolta az Xbox Game Studioshoz Kim Swiftet, a Portal és Left 4 Dead játékok egyik tervezőjét is.

Tovább

Több mint 400 millióért kelt el egy bontatlan Super Mario 64

július 12., 15:39 Módosítva: 2021.07.12 20:19
0
A Nintendo 64 konzolra kiadott játékkazetta az 1 millió 560 ezer dolláros (több mint 400 millió forint) vételárával magáénak tudhatja a valaha eladott legdrágább videojáték címet.

Mindössze egy hét telt el azóta, hogy egy bontatlan The Legend of Zelda kazettát rekordáron, 870 ezer dollárért adott el a Heritage Auctions. Arról, hogy a százezer dolláros áron induló licit tárgya miért ért ennyit, ebben a cikkben írtunk.

A NES-re kiadott Zelda azonban nem tudhatta magáénak sokáig a legdrágább játék címet, július 11-én vasárnap ugyanis valaki 1 millió 560 ezer dollárt (470 millió forintot) fizetett egy Nintendo 64 konzolra készült, bontatlan, első kiadású Super Mario 64-ért a Heritage-en keresztül.

Tovább

A Magyar Népmeséket megidéző videójáték készül

július 9., 21:28 Módosítva: 2021.07.10 10:53
0

Behind the Beyond címmel Unity-motorra épülő videójátékot készítenek a Magyar Népmesék vizualitását megidézve. Egyelőre megjelenési dátum nincsen, a projekt még fejlesztés alatt áll, de a Steamen már elérhető a játék adatlapja és kívánságlistához is adható a program.

A Behind the Beyond fejlesztője a Sugarpunch Games, a játék világa Rábel Katalin ötletén alapszik.

A Magyar Népmeséket idéző, misztikus világban játszódó point and click típusú kalandjáték teljesen egyedi sztorit kap, főhőse Jánoska, a szegény ember legkisebb fia lesz, akinek a királyság rejtélyeit kell megoldani és megtalálni a hivatását. A projektre a pénzt egy hamarosan induló Kickstarter kampányon keresztül szedné össze a csapat – írta meg elsőként a Leet.

A point and click játékokra szokásos interakciókat némi szerepjátékos elemmel egészítették ki. Lehet fejleszteni Jánoska Erejét, Báját és Ügyességét, melyek más-más módon történő kombinációjával más-más módon lesz megoldható egy-egy rejtély.

Tovább

Augusztusban kipróbálható a közösségi finanszírozásból készült magyar szerepjáték

július 9., 13:19 Módosítva: 2021.07.10 13:49
0
A kitűzött cél kétszerese jött össze, hamarosan kipróbálható az RPG.

Magyar fejlesztőcsapat indított közösségi kampányt Kickstarteren 2018-ban videojátékuk finanszírozására. A Black Geyser: Couriers of Darkness azóta elért a korai verzióig, augusztus 26-tól a Steamen keresztül ki is próbálható.

A Kickstarteren eredetileg 50 ezer euró volt a cél, 2018-ban ezt pár nap alatt el is érték, de a támogatók végül a kitűzött összeg több mint dupláját dobták össze. Eredetileg 2019-re tervezték kiadni a Black Geysert, végül csak egy bétát kaptak a támogatók, a korai megjelenés pedig csúszott két évet.

Tovább

Felújítják az első hat Final Fantasyt, mobilra is jön az első három

július 9., 06:27 Módosítva: 2021.07.09 10:24
0
A júniusi E3 konferencián jelentette be a Square Enix, hogy digitálisan felújítják a Final Fantasy-sorozat első hat részét Pixel Remaster néven, és július 28-án a Steamen keresztül ki is adták PC-re.

Nem sokkal később a fejlesztő közzétette blogján, hogy az első három cím mobilra is megérkezett, Androidra és iOS-re is, július 29-én. A játékok Steamen csomagban is megvásárolhatók lesznek, mobilon külön-külön lehet majd megvenni a címeket.

A Square Enix a 2D pixeles dizájnt megtartotta, de a modern készülékek felbontásához igazítva újrarajzolt mindent a karakterektől a hátterekig. A felújított grafikán a Final Fantasy eredeti alkotója, Sibuja Kazuko is dolgozott, az eredeti zenei aláfestést pedig újrakeverték a zeneszerző, Uemacu Nobuo vezetésével.

Tovább

OLED kijelzőt kap az új Nintendo Switch

július 7., 12:28 Módosítva: 2021.07.07 16:28
0

Hivatalos a Nintendo hibrid konzoljának új változata, mely október 8-tól kerül a boltokba.

Július 6-án jelentette be a Nintendo Switch konzoljának felújított változatát. Az újdonságok listája nem hosszú, de a játékosközösség számára annál fontosabb dolgok szerepelnek rajta.

A legnagyobb frissítés, hogy az eddigi LCD panelt egy nagyobb, 7 hüvelykes OLED kijelző váltja a konzolban, amely TV módban továbbra is csak 1080p-ben lesz képes megjeleníteni. A korábbi pletykák  azt sugallták , hogy egy frissített NVidia grafikus csippel a frissített Switch képes lesz 4K-ra is.

Tovább

32 millió forintért kelhet el egy Nintendo-kazetta

július 7., 08:37 Módosítva: 2021.07.07 12:30
0
Egy lakás árát fizethetik ki az 1987-ben készült, bontatlan csomagolású The Legend of Zelda kazettáért.

Egy ritka, 1987-es kiadású, eredeti, bontatlan csomagolásában lévő The Legend of Zelda játékkártyát bocsátanak árverésre a Heritage aukciósháznál. A licit jelenleg 110 000 dolláron áll, ez 32 644 590 magyar forintnak felel meg mai árfolyamon.

Tovább

Kipróbálható a PES 2022 konzolokon

június 30., 14:29 Módosítva: 2021.06.30 14:29
0

A Konami trükközött kicsit, New Football Game Online Performance Test néven kell keresnünk a programot az Xbox és PlayStation áruházaiban.

Június 24-én éjjel, bármilyen hivatalos bejelentés nélkül elérhetővé tette a PES 2022 első bétáját a Konami PlayStation 4 és 5, illetve Xbox One és Series X konzolokon. Ahhoz, hogy letöltsük és kipróbáljuk a játékot havi előfizetésre sincs szükségünk.

Tovább

Meghalt a kutya, amelyről a Fallout 4 Dogmeatjét mintázták

június 30., 13:00 Módosítva: 2021.06.30 19:38
0

Elpusztult a németjuhász kutya, River, akiről a fejlesztőstúdió a Fallout 4-ben felbukkanó virtuális játékostársat, Dogmeatet mintázták.

A játék egyik tervezője, Joel Burgess tweetelte a szomorú hírt, hogy a négylábú már az égi vadászmezőkön szaladgál.

Tovább

Mostantól tényleg nem kell konzol sem, ha xboxozni szeretne

június 30., 09:46 Módosítva: 2021.06.30 13:01
0
PC-n és iOS-en is beindult az xCloud.

A Microsoft saját felhőalapú játékszolgáltatása megérkezett a PC-kre és az Apple mobileszközeire. Mostantól Xbox sem kell hozzá, hogy valaki xboxozhasson.

Igaz, idén áprilisban elkezdődött az xCloud meghívásos bétája, a Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkezők számára mától a böngészőn keresztül is nyitott a játék lehetősége. Windows 10-et futtató PC-n Edge vagy Chrome böngészőket, Mac gépeken Edge-et vagy Safarit támogat az xCloud, az Apple mobil eszközein pedig csak a Safarin keresztül érhető el a szolgáltatás.

Tovább

25 éves lett a Nintendo 64

június 28., 14:17 Módosítva: 2021.06.28 20:19
0
A modern 3D-s videójátékok atyjának számító konzol, amivel a legismertebb vízszerelő is átlépett a 3D világba, negyed évszázados lett.

Hazájában Japánban 1996. június 23-án jelent meg, az amerikai játékosoknak szeptember 29-ig, míg az európaiaknak 1997. március első napjáig kellett várni rá. A terméktámogatás 2002-ig tartott, a Nintendo 64 pedig ez alatt a hat év alatt 32,9 millió példányban talált gazdára.

A gép a Nintendo Switch megjelenéséig az utolsó otthoni konzol volt, ami játékkazettákat használt, emiatt pedig sokan a megjelenés előtt leírták, hiszen az ötödik generáció konkurensei, mint a Sega Saturn vagy a PlayStation már CD lemezeket használt a játékok tárolására.

Tovább

Még két hétig visszakérhető a Cyberpunk 2077 ára Xboxon

június 24., 13:07 Módosítva: 2021.06.25 05:59
0
A Microsoft úgy látja, a CD Projekt Red játéka elérte azt a szintet, amiért már nem panaszkodhatnak a játékosok.

2022. július 6-ig lehet a digitálisan megvásárolt játék vételárát visszakérni a Cyberpunk 2077 esetében Xbox platformon, ha régebbi Xbox One konzolra vásároltuk meg a játékot és a korábban hatalmas botrányt kavaró bugokat kaptuk.

A játék megjelenése után egy héttel, amikor a Sony egyszerűen törölte a játékot a PS4 boltjából, a Microsoft úgy döntött, száz százalékos feltétel nélküli visszatérítést kínál az elégedetlen vásárlóknak. Az azóta eltelt fél évben a Microsoft szerint a lengyel fejlesztőcsapatnak sikerült olyan állapotra feltornázni a játékot, hogy azért ne lehessen feltétel nélküli visszatérítést kérni.

Tovább

Láthatóvá teszi a játékosok IP-címét játék közben a Marvel's Avengers

június 23., 16:02 Módosítva: 2021.06.24 07:02
0
Ne streameld a játékod, amíg nem jön a javítás – kéri a fejlesztő.

Nagyon kellemetlen hibát hozott össze a Crystal Dynamics a Marvel's Avengers című játékának legújabb frissítésében PlayStation 5-ön. A program ugyanis nemcsak a játékos nevét és gamertagjét, de az időt és a játékos IP-címét is megjeleníti a kijelzőn, ezzel potenciális veszélynek kitéve bárkit, aki játékát streameli vagy bármilyen részletet megoszt belőle a közösségi platformokon.

A fejlesztők tudnak a hibáról, Twitteren jelezték, hogy már dolgoznak a javításon, és magyar idő szerint szerda délután 17 órakor érkezik a hotfix. Addig arra kérnek minden PS5 tulajt, hogy ne streameljen, és kapcsolja ki a konzol PlayStation Networkre történő automatikus megosztásait.

Valószínűsíthető, hogy belső használatra szánt fejlesztői vagy tesztelői változat került a publikus frissítésbe és ezért fedi fel az IP-címeket a játék.

Tovább

Visszatért a PS4-re a Cyberpunk 2077

június 21., 16:17 Módosítva: 2021.06.21 20:37
0

Több mint fél év után újból elérhető a CD Projekt Red játéka a Sony PlayStation Store kínálatában, igaz, a Cyberpunk 2077 oldalán ott virít egy hatalmas figyelmeztetés, mely szerint nem ajánlott a PlayStation 4 tulajdonosoknak megvásárolniuk a programot.

A CD Projekt Red közleménye és a PlayStation Store leírása szerint a PS4-es játékosok továbbra is találkozhatnak hibákkal és teljesítménybeli problémákkal, így PS4 Pro vagy PS5 rendszereken ajánlják a futtatást. Mellette ígérik, hamarosan további frissítéseket és hibajavításokat adnak ki, hogy minden platformon stabil és élvezhető legyen a Cyberpunk 2077.

Tovább

Mutáns mosómedvével mentettük meg az Élet Fáját

május 25., 18:05 Módosítva: 2021.05.31 15:43
0
Biomutant (THQ Nordic)
Biomutant (THQ Nordic)

Egy mutáns mosómedve a főszereplője a Biomutant című posztapokaliptikus akció-szerepjátéknak, amelyben egy masszív nukleáris környezetszennyezés után a kipusztult emberiség helyét hasonlóan mutáns állatok váltja fel.

Tovább

Felújított világvége Tokióban

május 19., 15:33 Módosítva: 2021.05.19 19:49
8

A Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster egy 2003-as japán szerepjáték „ráncfelvarrása”, amelyben démoni képességekkel bíró fiatal iskolás sráccal kell túlélnünk a világvégét Tokióban.

Tovább

Elképesztő hibára bukkantak a népszerű játékban

május 19., 10:41 Módosítva: 2021.05.31 18:53
0

Rengeteg játékos követelte, hogy a PlayStation 5 exkluzív Returnalba mentés kerüljön, most a fejlesztők ígérik, hogy dolgoznak már a megoldáson.

Tovább

Jön Rambo a Call of Duty Warzone-ba

május 17., 21:16 Módosítva: 2021.05.31 15:46
109

Akció közben is láthatjuk John Rambót a Call of Duty: Warzone csataterén, ugyanis a filmvásznon Sylvester Stallone által megformált akcióhős belekerül a többjátékos háborús akciójátékba.

Tovább

Jövőre is hiánycikk lesz a PlayStation 5

május 12., 19:53 Módosítva: 2021.05.14 17:31
58

Hiába reménykedtek a gamerek, hogy fokozatosan javul a helyzet, a Bloomberg tudósítása szerint nemcsak idén, hanem még 2022-ben sem lesz elég PS5 a boltokban.

Tovább

Csonkolás és vérfürdő Erdélyben – teszteltük az új Resident Evilt

május 11., 15:38 Módosítva: 2021.05.31 18:58
46

Az idén 25 éves, legendás horrorjáték-sorozat nyolcadik része: a Resident Evil Village ezúttal Romániába kalauzol el minket. A játék érdekessége, hogy az egyik főgonoszt, Dimitrescu grófnőt leginkább Báthory Erzsébetről mintázták, így hát fokozott érdeklődéssel vágtunk bele a horrorkalandba Xbox Series X-en, Google Stadián és PS5-ön is kipróbálva a játékot.

Tovább

Ősrégi anti-Final Fantasy retrókedvelőknek

május 8., 15:16 Módosítva: 2021.05.09 08:33
10

A SaGa Frontier eredetileg 1997-ben jelent meg Japánban PS1-re, majd egy évre rá az Egyesült Államokban, de Európában soha. Mi is igazi „SaGa-zöldfülűként” vágtunk bele a SaGa Frontier Remasteredbe, amely sok tekintetben a mai napig formabontó darab. Felvettük a nosztalgikus szemüveget és PlayStation 4 Prón vágtunk bele a klasszikus darab ráncfelvarrásába.

Tovább

Csak online rendezik meg a Gamescomot

május 7., 10:51 Módosítva: 2021.05.10 13:31
1

Bár korábban úgy volt, hogy a „gamerek európai Mekkájának” is tartott játékshow, az évente megrendezett Gamescom idén már végre „hibrid” esemény lesz, most mégis elmarad az év második legnagyobb videójátékos show-jának helyszíni verziója.

Tovább

Munkahelyi megfélemlítés miatt távozhat a Witcher 3 játék rendezője

május 7., 10:36 Módosítva: 2021.05.07 17:17
15
The Witcher 3 (Forrás: CD PROJEKT RED)
The Witcher 3 (Forrás: CD PROJEKT RED)

Minden idők egyik legjobb és legsikeresebb szerepjátéka: a Witcher 3 direktora teljesen váratlanul otthagyta a sorozatot fejlesztő CD Projekt RED-et, ahol a játékfejlesztő részleg alelnöke volt. A cégen belül „munkahelyi megfélemlítés” ügyében folyt ellene eljárás.

Tovább

Nagyszerű, de „menthetetlen” a PS5 exkluzív játéka

május 6., 13:19 Módosítva: 2021.05.06 21:23
94

A Sony PlayStation 5 konzoljának idei első, legnagyobb exkluzivitása a Returnal, amelynek egyik legfontosabb vonása, hogy nem tudunk benne játékállást menteni. Így, ha meghalunk, visszakerülünk a játék legelejére, ráadásul úgy, hogy mindenünk elveszett.

Tovább

Ave Caesar Imperator! – Total War: Rome Remastered játékteszt

május 4., 12:16 Módosítva: 2021.05.04 14:00
17

Kevesen vannak, akik akkora hatást gyakoroltak a történelemre, mint Caius Julius Caesar. Gondoljunk csak a mai napig Cesare-nak, Cesarnak, illetve Césarnak nevezett gyerekekre, vagy éppen a német Kaiser szóra, amely a korszakban „Kaiszár”-nak ejtett személynév némileg torzult alakja. Ráadásul hadtörténészként a páratlanul szervezett római hadsereg mindig is lenyűgözött, így dupla örömmel vetettem magam a Total War: Rome Remastered tesztelésébe.  

Tovább