Zseniális húzás lehet a Pokémon Go új lehetősége

2016.08.09. 15:16

A Pokémon Go lényege, hogy az ember sétál és gyűjti be a kis lényeket, viszont az alkalmazás eddigi verzióiban nem igazán kaptunk segítséget ahhoz, hogy tudjuk, nagyjából merre kell indulni, ha be akarjuk fogni a környéken jelzett lényeket.

Ez a hiány elképesztően népszerűvé tette azokat a szürkezónás netes térképeket, amelyekre a játék szervereiről leszedett adatok alapján felrakták a készítők, hogy mi merre található. A játék fejlesztője nem örült a térképek népszerűségének, de belátták, hogy a tulajdonképpen illegális megoldások valós igények miatt készültek, így új módszert tesztelnek.

Az egyelőre csak San Franciscóban elérhető, új változatban a játék jelzi az összes, Pokéstophoz (vagyis olyan, a valóságban létező, érdekes helyhez, mely a játékban is megjelenik) köthető pokémont, és csak a véletlenszerűen megjelenőkről nem árulja el, pontosan merre is vannak. A legegyszerűbb, ha megnézzük, hogy néz ez ki mozgás közben:

Amikor a Pokémon Gót bejelentették, az előzetes videóban még kiterjesztett valóságban mutatott irány és távolság szerepelt, vagyis a telefonunk képernyőjén a kamerán keresztül látott valóságra rávetített nyilakat és más jelzéseket kellett volna követnünk. Az új megoldás megmutatja, hova kell eljutnunk, milyen érdekes helyszínt kell keresnünk a sikerhez.

A hazánkban elérhető legfrissebb változatban a rendszer még nincs teljesen bekapcsolva, de mindenképpen újdonság, hogy a közelben lévő lények listáján szereplő állatok mögött megjelent egy fűcsomó - ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a játék így jelzi majd, ha nem pokéstophoz köthető pokémonról van szó.