Végre kiderültek a Switch részletei

2017.01.13. 11:53

A Nintendo végre bejelentette, pontosan milyen lesz legújabb konzolja, a Switch. A konzolt már tavaly októberben bejelentették, de akkor még nem lehetett sok részletet megtudni a játékgépről.

6,2 hüvelykes, 720p-s, 1280×720 pixeles felbontású, multitouch kijelzővel felszerelt készülékre számíthatunk kézi üzemmódban. De a konzol a dokkjához csatlakoztatva full HD-t is tud majd a hdmi-kábelen keresztül. A processzorról csak annyit mondtak, hogy Nvidia Tegra lesz, ennél több részletet nem árultak el róla.

A Switchben 32 gigabájtos lesz a belső tárhely, ami elképesztően kevés, ha a versenytársak 500 gigás vagy 1 terás tárhelyeit nézzük. Főleg ha a modern játékokra gondolunk, ahol bizony van letöltenivaló. Talán ezért döntöttek úgy, hogy microSD-kártyával bővíteni lehet majd a tárhelyet.

A játékokat GameCardsokon lehet majd a gépbe tenni, ezeken lesznek a játékkal kapcsolatos információk. Nem kell mindent a konzolba tölteni, minden játéknak lesz egy saját kis kártyája.

A kézi üzemmód akkumulátora töltés nélkül 2,5-6 óra közötti játékidőt bír majd attól függően, hogy milyen a grafikája az adott játéknak. Előre nehéz megmondani, hogy melyik játékkal mennyit lehet majd akkumulátorról játszani, de a Nintendo például a The Legend of Zelda: Breath of the Wild játékra három órát saccol.

A Switch március 3-án debütál, Amerikában 300 dollár, az Egyesült Királyságban 280 font lesz az ára. Magyarországi megjelenésről nincs még információ.