Egy gyerek szexuális kizsákmányolásával vádolják a Counter-Strike fejlesztőjét

2018.02.02. 14:55

Őrizetbe vette a seattle-i rendőrség Jess Cliffe játékfejlesztőt, a Counter-Strike egyik alkotóját – írja az Ars Technica. Cliffe a gyanú szerint szexuálisan kizsákmányolt egy gyereket.

52823 counter strike

A KIRO-7 helyi tévécsatorna szerzett tudomást arról, hogy Cliffe a King megyei börtönbe került. A helyi rendőrség az Ars Technicának megerősítette, hogy Cliffe-et magánál a börtönnél vették őrizetbe, de egyelőre nem emeltek vádat ellene.

A tévéadó megyei ügyészségnél dolgozó forrásai szerint az, ha valakit egy gyerek szexuális kizsákmányolása miatt vesznek őrizetbe, jellemzően arra utal, hogy gyerekpornó készítésével vádolják, de erről egyelőre semmilyen hivatalos információ nem áll rendelkezésre. A KIRO-7 megpróbálta szóra bírni Cliffe barátnőjét a közös otthonuknál, de a nő nem nyilatkozott.

Jeff Cliffe
Jeff Cliffe

A 36 éves játékfejlesztőt nem sokkal azután vette fel a Valve, hogy Minh Le-vel közösen elkezdtek dolgozni a Counter-Strike-on 1999-ben. A mára legendássá váló csapatalapú FPS eredetileg a Half-Life modjaként készült. A neten gyorsan népszerűvé váló játékot 2000-ben adta ki önálló játékként a Valve. Le 2006-ban otthagyta a céget, de Cliffe azóta is ott dolgozik a Counter-Strike-on és a stúdió más játékain.

Az Ars azt írja, a Valve az ügy kirobbanásakor felfüggesztette Cliffe-et. A cég a lapnak megerősítette, hogy mivel a fejlesztőt bűncselekménnyel vádolják, felfüggesztették az állásából, amíg a helyzete nem tisztázódik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!