Megvan, mikor jön a Red Dead Redemption 2

d67c2919a0dfe0e173602536c4ac4b0d
2018.02.02. 12:07

A fejlesztő Rockstar Games bejelentette a Red Dead Redemption 2 debütálásának dátumát: a kultikus westernkalandjáték folytatása október 26-án érkezik Xbox One-ra és PlayStation 4-re – írja a GameSpot. 

A vadnyugati GTA-ként is emlegetett, nagy sikerű 2010-es videojáték folytatását már másodszor tolták későbbre. A Rockstar Games először még 2016 őszén lengette be, hogy jön a második rész, és eredetileg 2017 őszére ígérték a kiadását. Ezt később 2018 tavaszára módosították. Ez a dátum tolódott most kicsit még hátrébb a naptárban, remélhetőleg a végső helyére.

Bocsánatot kérünk mindenkitől, akinek csalódást okoz ez a csúszás. Bár reméltük, hogy előbb ki tudjuk adni a játékot, szükségünk van egy kis pluszidőre az utolsó simításokhoz

– írta blogbejegyzésében a cég.

Vigaszdíjként a bejelentés mellé néhány új screenshotot is kiadtak, és azt ígérték, hogy az elkövetkező hetekben egy csomó infóval fognak még előállni. Arról egyelőre nincs hír, hogy pécére is kijön-e a játék. Az első részt még nem adták ki, de a Rockstar legutóbbi játékát, a GTA V-öt például igen.

A játékhoz legutóbb tavaly ősszel adtak ki trailert:

A 2010-es eredeti játék nagy sikert aratott a kritikusok és a gémerek között is, és több nagy díjat is elvitt. A hatása ma is érezhető, már csak azért is, mert a második évadára készülő tévésorozat, a Westworld egyik írója korábban maga beszélt arról, hogy a sorozat világának a kialakításában a játéknak is szerepe volt.

A második rész történetéről egyelőre annyit tudni, hogy Arthur Morgan és a Van der Linde banda kalandjait fogja követni, ahogy végigrabolják Amerikát. A 2018-ban várható felhozatalt áttekintő videóban  az Index is az év legjobban várt játékai közé sorolta:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?