Linuxot hekkeltek a Nintendo Switchre

2018.02.20. 13:07

Aki szereti a Linuxot, az mindenhol szeretne Linuxot látni, vagy inkább futtatni, és ez alól a játékkonzolok sem kivételek. Most a Nintendo Switch kapott nyílt forráskódú kezelést a fail0verflow nevű csoporttól, így a japánok játékkonzolja sokkal többre képes, mint amire eredetileg tervezték.

Pár hete közzétettek Twitteren egy képet a hekkelésről, hogy a Switch képes elindítani egy Linuxot, most viszont egy videót kiadtak ugyanerről.

A fail0verflow megoldotta a nyílt rendszer érintőképernyős kezelését, tudnak rajta webböngészőt futtatni, sőt, a beépített grafikus csipet is megdolgoztatják. Jól látszik a videón, hogy a Linux könnyen irányítható kijelzőn, működnek az olyan több ujjal végrehajtott gesztusok, mint a kicsinyítés és a nagyítás. 

A Switch védelmi rendszerét egy hibának köszönhetően tudták kijátszani, és azt mondják, hogy a most forgalomban lévő hardveren ezt képtelenség lenne szoftveres frissítéssel befoltozni. Extra csip beépítésére - hardveres modolásra - nem volt szükség.

Azt viszont egyelőre nem árulták el, hogy miként lehet feltörni a Switchet, úgyhogy aki utánozni akarja őket, annak meg kell tanulnia hekkelni.  • Tippek
  • Biztosítás