Lecsúszott a bugyi a Steam játékboltról

2018.09.12. 15:18

Pénteken megérkezik a Steam játékboltba az első teljesen cenzúrázatlan, felnőtteknek szóló játék, amelyben szexuális aktussal és meztelenséggel találkozhatnak a gémerek.

Oké, csak rajzolt anime karakterek szerepelnek a Negligee: Love Stories erotikus történeteiben, de ez akkor is nagy változást jelent a Valve által gondozott Steamnél, amelynek a kínálatából az elmúlt hónapokban számos erotikus játékot levettek vagy várólistára tettek. A Valve már júniusban arról beszélt, hogy több szabadságot ad a fejlesztők kezébe, és csak az illegális ügyek felülvizsgálatával szeretne foglalkozni.

Képernyőfotó 2018-09-12 - 14.28.35.png

A fejlesztő Dharker Studios jelentette be, hogy a cenzúrázatlan játék átment a Steam ellenőrzési folyamatán, és mindenféle utólag telepítendő folt nélkül elérhetővé válik szeptember 14-én. Ez annak köszönhető, hogy elkészült a Steam saját 18-as karikája, a csak felnőtteknek szóló zóna, amely elrejti az explicit tartalmakat a fiatalabbak elől. A szűrés alapértelmezetten be van kapcsolva mindenkinél.

Ez azt is jelenti, hogya Negligee-hez hasonló játékok nem jelennek meg az ajánlott játékok között, ha nincs a filter kikapcsolva a Steam beállításainál, és eleve csak akkor töltődik be a játék oldala, ha a felhasználó be van jelentkezve.

A játékokat eladni kívánó fejlesztőktől azt is megkövetelik, hogy részletesen írják le nekik az erőszakos és a szexuális tartalom jellegét, hogy a lehetséges érdeklődők is pontos információkat kapjanak vásárlás előtt. A leírást pedig még azelőtt megjelenítik a Steam felhasználói előtt, hogy beléphetnének a játék bolti oldalára.

Képernyőfotó 2018-09-12 - 14.27.10.png

Már csak a Steam irányelveit kell frissíteni, mert ott még mindig az áll, hogy a pornográfia nem kívánt tartalom. Vagy legalább azt kéne részletezni, hogy hol húzódik a határ az elfogadható szex és a kizárt obszcenitás között.

(Ars Technica)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?