Jön az első hivatalos magyar esportverseny

2018.09.26. 15:21

Vasárnap mérföldkőhöz érkezik a magyarországi esport: az új FIFA 19 megjelenésével szinte egy időben megrendezik az első hivatalos hazai versenyt, a K&H e-kupa FIFA 19 bajnokságot – írja az MTI.

Szegő Péter, az MTK Budapest esport szakosztályának vezetője emlékeztetett arra, hogy tavaly az országban elsőként ők alapítottak esport szakosztályt. Azóta egyre több élvonalbeli egyesületnél létesült ilyen, és a rajongók köre már meghaladja a 400 ezret.

Hodozsán Dániel, a verseny főszervezője arról beszélt, hogy az élklubok világszerte esport szakosztályt alapítanak, mert így kívánják meghódítani a fiatalokat. A rendezvénnyel kapcsolatban megjegyezte: a verseny iránt óriási volt az érdeklődés, ezért 128 főben maximálták az indulói létszámot.

Az első magyarországi hivatalos versenyt különleges helyszínen, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban egyenes kieséses rendszerben, egyszerre nyolc konzolon bonyolítják majd a le, a küzdelmet az érdeklődők az aréna óriáskivetítőjén is követhetik. A legjobb négy mezőnyéhez további négy meghívott profi játékos csatlakozik, ebből a nyolc játékosból kerül majd ki a végső győztes.

A korán kieső résztvevőket, illetve a szurkolókat más programok is várják a vasárnap 10 és 18 óra között rendezett eseményen, amelyre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a honlapon lehet.