Itt a billentyűzet- és egértámogatás Xboxra

2018.11.12. 09:36

A Microsoft bejelentette, hogy november 14-én, azaz szerdán érkezik a billentyűzet és az egér támogatása az Xbox One konzolhoz – írja a CNET.

A cég már korábban bejelentette, hogy a konzol támogatni fogja a perifériákat, de konkrét dátumot eddig nem közöltek. Az első támogatott játék a Warframe, de hamarosan a világ legnépszerűbb játéka, a Fortnite is játszható lesz egérrel-billentyűzettel. Mármint az xboxosoknak, hiszen Playstation 4-en és a pécén már eddig is megvolt ez a lehetőség.

A Microsoft a kifejezetten Xboxhoz tervezett kiegészítőkről is elárult néhány részletet. Egy saját vezeték nélküli Xbox-billentyűzet és dinamikus világítás is érkezni fog, a kütyüket exkluzív partnerként a Razer fogja gyártani.

A Warframe és a Fortnite mellett több másik játék is meg fogja kapni az billentyűzet- és egértámogatást. Még novemberben ezek: Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder, X-Morph Defense. Később pedig ezek: Children of Morta, DayZ, Minion Master, Moonlighter, Vigor, Warface, Wargroove.