Két új Nintendo Switch érkezhet idén

2019.03.25. 11:30

Nyáron két új Switch játékkonzolt dob piacra a Nintendo, hogy fenntartsa a vevők érdeklődését a megjelenést követő harmadik évben, miközben a rivális Microsoft és a Sony egyaránt termékfrissítésre készül, és olyan óriások lépnek be a videojátékok piacára, mint a Google és az Apple.

A Nintendonak életbevágóan fontos a Switch frissítése, hiszen a bevételnek zömét ez hozza, és az iparági szakértők arra számítanak, hogy fokozatosan csökkenni fognak az eladások. 

Az egyik új Nintendo Switch a rajongóknak szól, és a hardverbeszállítóktól kiszivárgott információk alapján ezt erősebb hardverrel fogják felszerelni, bár a konzol még így sem lesz olyan bika, mint az Xbox One X vagy a Playstation 4 Pro. Persze a puszta erő növelése mellett az is fontos lenne, hogy csökkenjen a gép energiaigénye, és ehhez valószínűleg érdemes lesz frissíteni a csipet, a Switchben dolgozó Nvidia Tegra X1 processzor ugyanis már négyéves technológia, és az elmúlt években nagy mértékben javult a hasonló lapkák fogyasztása.

Ennél is izgalmasabb a másik eszköz, amely az alacsonyabb árával az alkalmi játékosok szélesebb piacát veszi célba. Azokat a gamereket, akik eddig inkább a Nintendo 3DS kézikonzolt használták.

Nagy esély van rá, hogy az új Switchek már a júniusi Los Angeles-i E3 videojátékos kiállításon bemutatkoznak, és pár hónappal később a boltokba kerülnek.

(The Verge)  • Hírek
  • Hírek