A kurblis játékkonzol a legjobb ötlet a Gameboy óta

2019.05.23. 15:00

Új eszköz rázhatja fel a játékkonzolok piacát 2020 elején. Az amerikai Panic stúdió zsebkonzolját, a Playdate-et szerdán jelentették be. A kis masina sárga lesz fekete-fehér kijelzővel, és igen,

egy kurblival.

Néhány játék teljesen a tekerőkarra épül, mint például a bemutatott Crankin's Time Travel Adventure, míg a többi csak kicsit, vagy egyáltalán nem használja.

Tizenkét héten át hetente egy játékot adnak ki a konzolra, amik mind benne lesznek a 150 dolláros árban (44 000 Ft). Néhány játék fejlesztőjét elárulták, így tudjuk, hogy Keita Takahashi, Zach Gage, Bennett Foddy és Shaun Inman mind készítenek játékot a konzolra, amiket a Panic igyekszik titokban tartani kora 2020-as megjelenéséig.

Nem véletlenül zsebkonzol: 74 * 76 * 9 milliméteres lesz, alig 7 centiméteres kijelzővel. Lesz benne Bluetooth és Wifi, jack és USB-C bemenet, utóbbi a töltéshez.

A Panic húsz éves fennállása alatt leginkább Mac és iOs szoftvereket készített, ma már emellett játékokat adnak ki, például a népszerű Firewatchot és a hamarosan érkező Untitled Goose Game-et (igen, ennek tényleg ez lesz a címe).