Bemutatták a Nintendo Switch Lite kompakt konzolt

Képernyőfotó 2019-07-11 - 15.17.30.png
2019.07.11. 15:22

Szerdán egy netes videóban a Nintendo japán konzolgyártó óriás bemutatta legújabb termékét, a Nintendo Switch Lite-ot. A könnyű, kompakt kézi játékgép szeptember 20-án jelenik meg, három különböző – sárga, szürke és türkiz – színben.

A Lite nagytestvére, a Nintendo Switch 2017 márciusában jelent meg. A Switch három különböző játékmódot kínál: a TV-módban való játékot a konzol Nintendo Switch dokkolóba való helyezésével, a kooperatív vagy kompetitív szórakozást asztali módban a Joy-Con kontrollerek megosztásával, illetve a kézikonzol módot.

A Switch Lite kisebb, mint az eredeti Nintendo Switch. Nincs kitámasztója, nem támogatja a TV-módot sem, ezért nem tartozik hozzá dokkoló vagy HDMI kábel. Az új készüléken viszont minden olyan Switch játékot futtatni lehet, ami támogatja a kézikonzol üzemmódot (néhány játékban azonban lehetnek korlátozások).

A három alapszínen kívül a Nintendo november 8-án további, limitált kiadású pokémonos, "Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition" verzióban is kiadja a konzolt (ennek cián és magenta színű gombjai lesznek, és a november 15-én megjelenő Pokémon Sword és Pokémon Shield játékokból vett illusztrációk lesznek rajta).

A Nintendo Switch és Nintendo Switch Lite gépek játékosai multiplayer módban is játszhatnak majd egymással, a Nintendo Switch Online-on szerverein vagy a helyi wifi-hálózaton összekapcsolódva.  • Tippek
  • Lakáshitel