Bundázás miatt letartóztattak hat ausztrál gémert

2019.08.26. 13:02

A legtöbb videojátékban lehet csalni, és egészen addig nincs is nagy gond ezzel, amíg csak otthon művelik. Hat ausztrál fiatal azonban nagyon rossz helyen, egy nyilvános online versenyen manipulálta az eredményeket, és ha megállnak az ellenük felhozott vádak, akkor tíz év börtönbüntetést kiszabhatnak rájuk.

A Victoria államban élő hat fiatalember szándékosan elbukott meccseket, és fogadásokat kötöttek maguk ellen.

A sportfogadásokkal és szervezett bűnözéssel foglalkozó ausztrál nyomozócsoportok hónapok óta nyomon követték a Counter Strike: Global Offfensive meccseken bundázó fiatalok tevékenységét, figyelték a gyanús fogadásaikat, és ez alapján tartóztatták le őket múlt szerdán. Egy fogadóiroda dobta fel a hatfős csoportot még márciusban, az viszont nem derült ki, hogy mekkora összeget nyertek.

Öt meccsen összesen húsz fogadást kötöttek

Az ausztrál rendőrség kiemelten figyeli az esportot, mert gyorsan nő a népszerűsége. A Reuters becslése szerint az esport globális forgalma - szponzorációból, hirdetésekből és közvetítési jogokból - idén elérheti az 1,1 milliárd dollárt, ami 27 százalékos növekedés az előző évhez képest. Ezzel együtt megjelenik a fogadások iránti igény, amely óhatatlanul magával hozza a szervezett bundázást és az illegális fogadásokat.

A kihallgatás után szabadon engedték a fiatalokat, ám további kérdésekre számíthatnak a hatóságtól.

(Vice)  • Hírek
  • Bankszámla