A megszégyenült Donkey Kong-bajnok visszavág

2019.09.16. 13:57

Billy Mitchell igazi rocksztár volt a retró videojátékok rajongóinak körében, mivel nemcsak elérte az elvi maximális pontszámot a Pac-Manben, de a Donkey Kongban is világcsúcsot állított fel 1.047.200 ponttal.

A profi játékos pünkösdi királysága azonban tavaly villámgyorsan ért véget, amikor a klasszikus videojátékok rajongóit tömörítő fórumokon többen is megkérdőjelezték, hogy azok a pontszámok, amelyeket állítása szerint elért, valósak, illetve tisztességes körülmények között szerezte-e őket.

Magyarul csalt.

Minthogy a játékokban elérhető pontszámokat számos technikai feltétel befolyásolja jelentősen, nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelniük a világcsúcs-döntögető játékosoknak. A Donkey Kongnál a legfontosabb, hogy eredeti játéktermi nyomtatott áramkörrel ellátott gépen kell végigtolni a játékot.

Billy Mitchell egy túlméretes játéktermi Donkey Kong-gépen lovagol a Citrus Bowl-felvonuláson
Billy Mitchell egy túlméretes játéktermi Donkey Kong-gépen lovagol a Citrus Bowl-felvonuláson
Fotó: Billy Mitchell / Twitter

Miután statisztikai és technikai bizonyítékokat hoztak ellenfelei Mitchel csalására (a képernyőfelvételeiről pedig azt állították, hogy azt számos próbálkozás felvételeiből vágta össze), megfosztották Guinness-világrekordjaitól, és a Twin Galaxies rekordaggregátor oldal toplistáiról is törölték minden pontszámát.

Mitchell azonban most egy 156 oldalas bizonyítékhalmazt nyújtott be az őt megszégyenítő szervezeteknek. Ebben a tanúvallomásoktól képernyőmentéseken keresztül technikai eszmefuttatásokig rengeteg minden van. Mitchell azzal fenyegeti a Guinnesst és a Twin Galaxiest, hogy ha két héten belül nem rehabilitálják őt, akkor pert indít ellenük jó hírneve megsértése miatt.

Az érintett szervezetek időt kértek, mert a 156 oldal tömény dokumentumot nem tudják ilyen gyorsan befogadni. 

(Ars Technica)

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft