Feltuningolva tér vissza a Command & Conquer

2020.03.11. 11:46

A valós idejű stratégiai játékok rajongói nyár elején újra dönthetnek, hogy a GDI vagy NOD csapatai élén vágnak bele a világ meghódításába, és ezúttal 4K felbontásban gyűjtögethetik a sugárzó tibérium ásványt, a fiktív világ legfontosabb alapanyagát. A grafikus tuning mellett az interfészt és az irányítást is feljavítják, és alapból támogatott lesz a többjátékos mód.

A kiadó Electronic Arts a Command & Conquer Remastered Collection nevű csomagot a Steamen és az Originen egyaránt elérhetővé teszi június 5-én. A gyűjteményben benne lesz a C&C: Tiberian Dawn, a Red Alert, valamint a Covert Ops, a Counterstrike és a The Aftermath.

Korábbi fejlesztők is részt vettek a felújításban, akik az egykori Westwood Studios után Petroglyph Games néven alapítottak új céget.

Online boltban 20 dollárba fog kerülni, de lesznek extrákkal teli, fizikai adathordozón kiadott változatok is 60 illetve 150 dollárért. Az utóbbi csomag a digitális telepítőkód mellett tibériumkristály alakú pendrive-ot, fémből készült tank replikát, fél tucat játékzenét tartalmazó cd-t, kitűzőket, matricákat és nyomtatott albumot is tartalmaz, szóval minden benne van, amire csak egy rajongó vágyhat.  

(Engadget)