Kis szerencsével bárki ingyen kipróbálhatja a Riot új játékát

sc811l
2020.04.08. 10:26

Kedd reggel elstartolt a League of Legends fejlesztőjének Overwatch-rivális játéka, a Valorant zárt bétája. A Twitteren minden estportoló, streamer, vagy csak sima rajongó sorra osztja meg az izgalmasabbnál izgalmasabb klipeket, és egy követ nem lehet eldobni anélkül, hogy ne verje le egy kódért könyörgő twitterező RGB-fényes billentyűzetét.

A béta természetesen nem indult zökkenőmentesen, a szerverek hamar megteltek, így sokan panaszkodtak, hogy lehetetlen bejutni. Ez nem túl váratlan, hiszen minden nagy nevű multiplayer játék indulásakor ez történik. Olyan drámaivá vált a helyzet, hogy a Riot ideiglenesen megszüntette az ingyenes kódok osztogatását.

Kicsit Counter-Strike, kicsit Overwatch

Érthető, hogy sokan ki akarták próbálni a következő jelentkezőt, ami majd letaszítja a Fortnite-ot az ingyenes lövöldözős játékok trónjáról, de az 1,7 milliós csúcs nézőszám mögött rejlik egy kis turpisság is. Nem csoda, hogy ennyien nézték, hiszen csak erre volt szükség, hogy valaki bejusson a bétába. Sokan megnyitottak egyszerre akár több tucat streamet a böngészőjükben, és várták, hogy befusson az értesítés: itt a kódod a zárt bétához.

Ehhez kell egy Riot-fiók és egy Twitch-fiók, amiket összekötünk. Ha ez megvan, nincs más dolgunk, mint nézni a Twitchen a streameket, és várni.

A Valorantban 5v5-ös meccsekben vehetünk részt, egy-egy ügynök bőrébe bújva. Fontos, hogy ügyesen tudjunk lőni, de az Overwatch-hoz hasonlóan a Valorant ügynökei is különleges képességekkel rendelkeznek, így mindenki kiválaszthatja, melyik idomul a legjobban a játékstílusához.

A Valorant bétája ingyenes, akárcsak a teljes játék – valamikor nyáron jön ki –, de az eredményeink nem kerülnek át a bétából a teljes játékba, a nulláról kell majd kezdenie mindenkinek. A Riot szerint ez azért van, mert a végső termék sok mindenben különbözhet a bétától. Apró kivételt képeznek a Valorant-pontok, amikért igazi pénzzel fizetnek a játékosok, ezek átkerülnek a teljes játékba, sőt, ha valaki most vesz pontokat, akkor a játék indulásakor kap 20 százalék bónuszt.