Az esport szívja fel az elárvult szerencsejátékosokat

2020.07.06. 10:20

A járvány miatt sok sportesemény elmaradt, amit nem csak a csapatok rajongói sínylik meg, hanem a lelkes hazardőrök is. Legalábbis egy darabig így volt, majd az esportokhoz fordultak, hogy kockáztassanak kicsit – írja a News Lagoon. Mindeközben persze az üveggolyó-futamok is hatalmas népszerűségre tettek szert, de ezek nem segítettek a bevételektől eleső fogadóirodákat.

Bezzeg az esportok.

Az EveryMatrix nevű szoftverfejlesztő cég már évek óta dolgozik online fogadóoldalakkal, hogy lehessen fogadni élőben közvetített játékos meccsekre, de az elmúlt hónapban megtízszereződött a feltett pénz mennyisége. A járvány előtt az esportfogadások az összes fogadás 1 százalékát tették ki. Ma már inkább 35 százaléknak felelnek meg.

Nem csak a hagyományos játékokra lehet fogadni: az F1 és a Nascar is indít már online bajnokságokat. Az NBA március végén jelentette be 16 profi NBA-s kosaras NBA 2K-s online összecsapását, aminek a nyertese, Devin Booker 100 ezer dollárt kapott, amit az általa választott, Covid-19 ellen küzdő szervezetnek adományozhatott.  • Tippek
  • Személyi kölcsön