Itt a Facebook OASIS-jellegű VR játszóterének béta verziója

2020.08.28. 15:16

Béta verzióba lépett a Facebook VR játszótere – írja a Verge. A trailer alapján még nem tartunk a Ready Player One OASIS-ánál, de épül-szépül a virtuális homokozó, ahol együtt játszhatunk és alkothatunk virtuális barátainkkal. Na jó, inkább épül, mint szépül, nem egy egy szemkényeztető látvány.

A tér a Horizon nevet kapta, és a most induló béta verzióhoz meghívóra van szükség. Egyre több új játék, környezet és tevékenység kerül a repertoárba, és a Facebook eközben folyamatosan azon dolgozik, hogy a platform ne váljon egy szociális pokollá. Hogy ezt elkerüljék, létrehoztak egy funkciót, amivel a játékos beléphet a személyes biztonságos zónájába, ahol lenémíthat és blokkolhat neki nem tetsző felhasználókat és tartalmakat.

A Horizonnal a felhasználók virtuálisan találkozhatnak és dumálhatnak másokkal (szigorúan avatár formában), vagy játszhatnak a Facebook által készített játékokkal, sőt, akár a játékosok is kipróbálhatják a fejlesztői részt, és saját játékokat kreálhatnak (mint a Robloxban).

A béta várólistájára itt lehet feliratkozni.

15%
3799 Ft
3230 Ft
15%
4999 Ft
4250 Ft