Új PSVR: mások is „beleszólhatnak” majd a játékunkba?

2021.02.03. 14:50

A Sony egy olyan új VR-szabadalmat nyújtott be, amely lehetővé teszi a „kibicek” számára, hogy játék közben döntéseket hozzanak a sisakot viselő játékos helyett, vagy egyszerűen csak viccelődve „megzavarják” a játékélményüket.

A szabadalom, amelyet először az IGN talált meg, azt taglalja, hogy a közönség tagjai miként vehetnek részt a virtuálisvalóság-sisakot viselő egyének játékában. Ezeket a döntéseket a nézők alternatív irányítóeszközökkel, például mobiltelefonnal hozzák meg, hasonló módon, mint a Playlink Games játékok esetében.

A szabadalmi leírás szerint a játékosok fogadni tudják majd a kibicek interaktív javaslatait vagy utasításait, és azokra reagálni is tudnak majd – ezáltal kiteljesedhet a VR-élmény. A szabadalom egyik példája, hogy miközben egy ember a virtuális valóságban játszik, addig négy másik játékos ül mögöttük, ők választják ki például a fegyvert a gamer helyett, vagy tehetnek rá javaslatot.

Az még nem világos, hogy milyen szinten kapnak a kibicek interaktív lehetőséget, magyarán hogy effektíve mennyire szólhatnak bele a döntésekbe vagy akár az irányításba. Ugyanakkor ezt a lehetőséget könnyen ki lehet majd használni bonyolultabb dolgokra, például arra, hogy a játékosoknak segítsenek különféle logikai feladatok megoldásában vagy a megfelelő útvonal megtalálásában, ha elakadtak valahol. Ez különösen hasznos lehet a kalandjátékok vagy akciókalandok esetében, ahol könnyedén elakadhatunk egy-egy nehezebb kihívásnál.  • Hírek
  • Lakáshitel