Öreg, szakállas Batmannel sokkolt volna ez a videójáték

2021.11.21. 12:43

Az Arkham-játéksorozat legalább olyan kultikus lett gamerkörökben, mint a Christopher Nolan-féle A sötét lovag-filmek. A széria 2009-ben indult az Arkham Asylummal, melyet az Arkham City, az Arkham Origins című előzményjáték, majd az Arkham City eseményei után játszódó Arkham Knight követett. Ezek a Batman-játékok a DC világának megfelelően rettenetesen sötétek voltak, de a szabadon bejárható Gotham, az izgalmas történetvezetés és az egyedi harcrendszer többek között a PlayStation 4-re kiadott Marvel’s Spider-Mannek is megalapoztak.

Hivatalosan sosem került bejelentésre, de a Batman: Arkham Originsért felelős WB Games Montréal csapata dolgozott a Batman: Arkham Knight folytatásán, melyben a sokak által halottnak vélt, idősebb Bruce Wayne is visszatért volna. Rajta kívül fontos szerep jutott volna fiának, Damian Wayne-nek, aki a nemrég napvilágot látott koncepciós rajzok alapján kiköpött mása lett volna a Batman Beyondban látott, futurisztikusabb Denevérembernek.

A „Project Sabbath” munkanéven futó játékon az után kezdett el dolgozni a WB Games Montréal, hogy az Arkham Knighthoz kiadott Batgirl: A Matter of Family című DLC-t befejezték. Azért is szomorú, hogy a Procect Sabbathot végül elkaszálták, mert a hírek szerint hasonlóan funkcionált volna, mint a 2018-as God of War,

Azaz egyszerre folytatta és rebootolta volna az Arkham-szériát.

Az új Sötét Lovag és egyben a történet főszereplője Damian Wayne lett volna, és amennyiben a Project Sabbath sikert aratott volna, akkor valószínűleg újabb trilógiának örülhettek volna a Batman-fanatikusok. A játék abban is hasonlított volna a Batman Beyond című animációs szériára, hogy Bruce Wayne mentorszerepben tért volna vissza, egy olyan fickóként, aki ritkán merészkedik ki Gothambe.

Alább megtekinthető, hogyan nézett volna ki az új, fiatal Batman a játékban, és a szakállas Bruce Wayne is szemügyre vehető:

A játékról már 2019-ben kiszivárogtak képek, ezeken is jó pár érdekesség van, például egy női Fekete Maszk és egy minden korábbitól eltérő külsővel rendelkező Méregcsók:

A DC-rajongóknak lesz mivel játszaniuk a közeljövőben, 2022-ben jön a Suicide Squad: Kill the Justice League, mely a hírek szerint az Arkham-játékok univerzumába kalauzol vissza, ahol Brainiac megszállja a Földet, majd kimossa az Igazság Ligája tagjainak agyát. Az Öngyilkos Osztagra vár tehát a feladat, hogy megmentsék a bolygót. 2022-ben érkezik a Gotham Knights is, ebben Batman halálát követően Nightwing, Batgirl, Robin és Red Hood vállát nyomja a város védelmének terhe.