Halálos lövöldözés lett a közös videójátékozás vége

2021.12.26. 07:42

A 36 éves Joshua Spellmant azzal vádolják, hogy december 15-én, szerdán meggyilkolta legjobb barátját. A férfi azt a 34 éves Andrew W. Dicksont lőtte mellkason, akit már 26 éve ismert. Hogy mi volt a szóváltás oka, ami miatt vérengzésbe torkollott az este? A két férfi és egy harmadik barátjuk, Rob az általuk létrehozott privát szerveren játszottak a Diablo II-vel, ám Spellman elfelejtett jelszót beállítani, ezért egy negyedik, random játékos is be tudott csatlakozni az online kooperatív módba.

Az ismeretlen gamer fogta magát, és lenyúlt egy értékes lootot Spellmanék elől.

A másodfokú gyilkossággal vádolt férfi szerint ekkor Dickman nagyon ideges lett, kiabált, káromkodott, és perceken keresztül átkozta őt. Spellman erre közölte vele, hogy ideje lenyugodnia, mert ha nem hagyja abba, akkor golyót fog kapni. A veszekedés nem csillapodott, Spellman pedig fogta a számítógépe mellett tartott fegyverét, átment a telek másik felében, külön házban élő barátjához, és agyonlőtte Andrew W. Dickmant.

Amikor a Joshua Spellmant kihallgató rendőrök megkérdezték, ugyan miért tartott a PC-je mellett pisztolyt, a férfi úgy reagált:

Miért ne? Ez Amerika.

Spellman, miközben a barátja házába tartott, a levegőbe is lőtt. Ezt követően folytatódott a szóváltás, Dickson pedig a fegyveres férfihoz kezdett közelíteni, ezután kapott lövést. Dicksont kórházba szállították, ahol megműtötték, ám sérüléseibe belehalt.

A gyilkossággal vádolt férfi tárgyalása december 29-én lesz. Spellmannek nincs priusza, viszont mivel egy ártalmatlannak tűnő veszekedés emberölésbe torkollott, kétmillió dolláros óvadékot állapítottak meg az ügyben.

Amerikában a fegyvertartás állandó és parázs vitákat okoz. Más országokhoz képest jóval egyszerűbb ugyanis pisztolyhoz vagy puskához jutni, emiatt nagyon sok az erőszakos bűntény, néhány évente pedig iskolai lövöldözések sokkolják a közvéleményt. A helyzeten csak az javíthatna, ha drasztikusan szigorítanák a fegyvertartás szabályait az USA-ban, ám ez még várat magára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport