A Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot

2022.01.18. 15:59

Iparági források szerint rekordösszegért, közel hetvenmilliárd dollárért vásárolja meg a Microsoft az Activision Blizzard kiadót és vele együtt annak összes címét – például Starcraft, Diablo, Warcraft, Overwatch, Call of Duty, Spyro, Crash Bandicoot –, valamint játékfejlesztő stúdióját, többek között a Blizzardot, a Kinget, a Ravent, az Infinity Wardot és a Treyarchot is.

Miközben az Activision Blizzard éppen botrányt él át botrány után, a Microsoft bejelentette, hogy elindította a felvásárlási folyamatokat, ezentúl a kiadó összes stúdiója a Microsoft Gaming- és az Xbox-csapat része lesz.

Amíg a tranzakció zajlik, nem lesz változás sem a Microsoft gaminggel foglalkozó részlegein, sem az Activision Blizzardnál, utóbbi függetlenül folytatja működését. A felvásárlás végével Phil Spencer, a Microsoft játékokért felelős elnöke fogja átvenni az Activision Blizzard irányítását, alatta a mostani vezetőséggel.

Közleményében Spencer azt ígéri, dolgozni fognak azon, hogy az Activision Blizzard új játékai ezentúl a megjelenés napjától fogva elérhetők legyenek az Xbox Game Pass és a PC Game Pass katalógusában, valamint dolgoznak a már meglévő címek felhőalapú szolgáltatásban elérhetővé tételén is.

Az Activision Blizzard felvásárlása az eddigi legnagyobb felvásárlás, amelyet a Microsoft indított. A cég a 68,7 milliárd dolláros vételárral közel tízszer annyit fizetett az ActiBlizzért, mint korábban a 7,5 milliárd dollárért megvett Bethesdáért.  • Tippek
  • Hírek