Ingyenes lett a Fall Guys, milliók kezdtek el vele játszani

2022.06.28. 05:50

A Fall Guys a világ legegyszerűbben megérthető játéka, melyben botladozó drazséfigurákat kell irányítani a különböző akadálypályákon, és lehetőleg mindenki mást megelőzve célba érni. Egy viszonylag nehéz platformerről van szó, hiszen a karakterünk tényleg nagyon ügyetlen, ráadásul a legfeljebb 60 játékost egy meccsbe tömörítő battle royale alkotásban az is benne van a pakliban, hogy a többiek belénk csimpaszkodnak, rángatnak, és ezért zuhanunk a halálunkba.

A Mediatonic által fejlesztett videójáték még 2020 augusztusában jelent meg, és a szemfüles PlayStation Plus-előfizetők már jó pár hónappal ezelőtt behúzhatták ingyenesen. Pár napja, június 21-e óta azonban minden platformon egyetlen forint kifizetése nélkül letölthető a Fall Guys, ráadásul Nintendo Switchre és Xbox-konzolokra is megjelent az eddigi PlayStation- és PC-s verziók mellett. A számítógéptulajok figyelmét ugyanakkor felhívjuk arra, hogy Steamen keresztül már nem letölthető a játék, ott nem is érdemes keresni, csak az Epic Games Store-on.

A hektikus játékmenet, a színes-szagos vizualitás és a kompetitív jelleg miatt lehetett rá számítani, hogy megugrik a napokban a játékos bázis. De az még a fejlesztőcsapatot is váratlanul érte, hogy ennyien ugrottak rá a videójátékra.

A Mediatonic Twitteren számolt be arról, hogy a Fall Guys ingyenessé válását követő 48 órán belül elérték a 20 millió aktív játékost, ami abszolút rekordnak számít.

A gamerek hirtelen rohama egészen döbbenetes módon épp a Mediatonicot sokkolta legjobban, hiszen a szerverek nem bírták a megnövekedett forgalmat, így sokaknak problémáik akadtak a matchmakinggel. A készítők vicceskedő posztokkal intézték el a dolgot, és ígérték, hogy gyorsan megoldják, hogy mindenki be tudjon lépni. Jelenleg már viszonylag egyszerűen játszható a Fall Guys, nekünk legalábbis PS5-ön és Xbox Series S-en sem volt izzasztó a belépés.

A Fall Guys már korábban a hírekbe került azzal, hogy a PlayStation Plus havi kínálatába kiadott, legtöbbször letöltött videójáték lett. Ezzel amúgy az alkotás beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe.

A 20 millió játékos azért számít az eddigiekhez képest brutális eredménynek, mert a Fall Guyst annak idején a megjelenése napján mindössze másfél millióan játszották egyszerre, és 2020 decemberéig 11 milliót adtak el belőle PC-n. A Fall Guysnak eléggé jót tett, hogy a negyedik szezon óta már csapatban is nyomhatjuk a játékban. Sokan attól tartanak, hogy az ingyenes modell beköszönte után a Mediatonic elengedi a játék kezét, de amennyiben nem hal el az érdeklődés, még az is lehet, hogy a crossplatfrom free-to-play-ből épp a játékosok jönnek majd ki a legjobban.  • Hírek
  • Megtakarítás